Som avdelningschef leder du arbetet på avdelningen med både verksamhets-, budget- och personalansvar.

Avdelningen för arbetsliv och juridik arbetar bland annat med kollektivavtalsförhandlingar inom den statliga, kommunala och privata sektorn samt utveckling av de centrala kollektivavtalen. Andra fokusområden är pensionsavtal, arbetsrättsliga frågeställningar och medlemsrådgivning till såväl medlemmar som förtroendevalda. Det bedrivs även en omfattande facklig utbildningsverksamhet. Avdelningen består av 18 medarbetare vilka förutom avdelningschef består av ombudsmän/förhandlare, administratörer, chefsförhandlare och chefsjurist.

Som avdelningschef leder du arbetet på avdelningen med både verksamhets-, budget- och personalansvar. Du ansvarar för att driva och utveckla avdelningens verksamhet mot uppsatta mål i förbundets strategi. Vid din sida har du avdelningens chefsjurist och chefsförhandlare samt dina kollegor i ledningsgruppen. Du rapporterar direkt till Förbundsdirektören.

Du som söker tjänsten ska ha relevant högskoleutbildning och dokumenterad chefserfarenhet, gärna från en intresse- eller idéburen organisation. Du bör ha god kännedom om den fackliga kontexten och erfarenhet av facklig förhandling. Det är meriterande om du även har kunskaper inom arbetsrätt eller hälso- och sjukvårdsjuridik. Som person bör du vara handlingskraftig och strukturerad och ha en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Du bör vara en ledare med en väl utvecklad prioriteringsförmåga och vi ser att du har en förmåga att tänka strategiskt och inte är alltför fokuserad på detaljer.

Denna tjänst ger dig möjlighet att utveckla avdelningens arbete inom ramarna för verksamheten och säkerställa att våra medlemmar ges den allra bästa medlemsnyttan. Avdelningen befinner sig bland annat på grund av pensionsavgångar och aktuella rekryteringar i ett relativt tidigt skede i grupputvecklingen och ni har således goda möjligheter att utvecklas tillsammans. För oss är kontinuerlig kompetensutveckling av våra medarbetare en självklarhet och vi sätter stort värde på våra medarbetare och att de ska trivas hos oss.

Kansliets värdeord är professionell, utvecklande och engagerad. Vi arbetar aktivt med dessa och för att trivas hos oss bör du vilja vara med och bidra till att vi hela tiden utvecklas till att bli en av de bästa arbetsplatserna. Läkarförbundets vision är ”För alla läkare under hela karriären”.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar friskvårdsbidrag, förtroendearbetstid och premiebestämd tjänstepension.

Vid frågor om tjänsten kontakta Förbundsdirektör Hans Dahlgren, 08 790 34 02. Facklig kontaktperson är Stefanie Friberg, 08-790 33 57.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 31 Januari 2019 till ansokan@slf.se. Märk din ansökan ”Avdelningschef”. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Sveriges läkarförbund är läkarnas professionella och fackliga organisation med 53 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården. Sveriges läkarförbund grundades 1901 och vi är cirka 60 medarbetare som arbetar på förbundskansliet, fördelat på fem olika avdelningar. Här sitter även Läkarförbundets ordförande samt vice ordföranden.

Vi vill vara en arbetsplats med ett öppet och icke-diskriminerande förhållningssätt och arbetar för jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Till annonsförsäljare: Vi har aktivt valt de kanaler vi önskar annonsera vid och avböjer därför all försäljning av fler annonsplatser

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag har en fråga om mitt medlemskap

Vill du ändra uppgifter i medlemsregistret, ex. byta aktuella kontaktuppgifter, anmäla examen eller byta förening i ditt medlemskap.

Om ditt medlemskap

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.