fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Anna-Karin Agvald medlem i läkarförbundet. Foto Johan Knobe.

Vi träffas i Uppsala på Upplands allmänna läkarförenings kansli, där Anna-Karin är ordförande idag.

”Det är inte bara politiker och administratörer som ska ha åsikter om hur läkarna ska jobba – vi måste gå samman och bestämma”

Hon talar hängivet om vikten av att ta ansvar, engagera sig. Och det är väl det läkare ofta är – engagerade, ansvarstagande?

– På sätt och vis, fast kanske mer ofta kring det mindre perspektivet, kring sin egen patient. Jag menar att vi måste gå samman och bestämma hur vi vill jobba. Det är inte bara politiker och administratörer som ska ha åsikter om det. Läkarna har det stora ansvaret för vården, därför behöver vi ett starkt förbund, säger hon.


Läs också: Sveriges läkarförbunds policy för balanserad läkarförsörjning


Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem