fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info 25/6 har medlemsrådgivningen stängt. Öppet som vanligt igen 28/6. Här hittar du vår kunskapsbank för medlemmar.

Christian Unge medlem i läkarförbundet. Foto Johan Knobe.

Christian Unge tar en enkel espresso och slår sig ner vid bordet på Konditori Sture på Östermalm i Stockholm. Han har skrivit stora delar av sina tre deckare på olika kaféer på Södermalm, men i dag har han ett möte på sitt förlag här i närheten.

På frågan om hur han hinner kombinera jobbet som biträdande överläkare på akuten med att vara författare och forskare svarar han att det handlar om att ha en kort startsträcka.

– Jag är strukturerad och kan sätta mig ner och börja skriva direkt på den deckarmening jag avslutade igår. Sedan är läkaryrket fantastiskt om du vill göra flera saker samtidigt. Eftersom det är mycket jour på akuten jobbar jag max två veckor i månaden på sjukhuset, sedan forskar och skriver jag resten av tiden, säger han.

Det var egentligen författare på heltid eller något annat inom humaniora eller samhällsvetenskap som Christian hade tänkt sig som yrkesval. Både pappa, morfar och morbror var läkare, så det tänkte han inte bli.

”Jag har en vilja att vara en del av den aktuella samhällsdebatten”

– Jag tyckte naturvetenskap var jättetråkigt. Men i slutändan är det ett bra yrke om man vill resa och se världen. Jag var nog en ganska typisk manlig läkarstudent som sökte mig till de ”fartiga” grejerna och ville bli kirurg, men sedan insåg att jag inte har tålamod till det.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem