fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

”Självklart att vara medlem”

– För mig är det självklart att vara medlem i Sveriges läkarförbund och Svenska Privatläkarföreningen (SPLF) eftersom jag som egenföretagare behöver kunna vända mig till en samlad och kompetent instans som medlemsrådgivningen. Och som vid behov kan företräda mig, erbjuder kompetensutveckling, kollegial samverkan, trygghet och gemenskap.

Ingrid ville bli läkare för att hon gillar att arbeta med människor, att försöka göra något bra för någon annan och för att hon är intresserad av naturvetenskap och medicinsk forskning.

Det är viktigt att komma ihåg att bara för att man arbetar på en liten professionsstyrd sjukvårdsenhet är man inte ensam, vilket en del kollegor och egenföretagare tror säger, Ingrid Synnerstad.

Att SPLF arbetar för att öka möjligheterna för kollegor att arbeta i småskalig professionsstyrd vård och för att denna arbetsform ska vara trygg och långsiktig och är något som Ingrid tycker är viktigt.

Läkarförbundet och SPLF erbjuder juridisk rådgivning, utgör ett kollegialt nätverk och bollplank i olika frågor, främjar och bevakar den småskaliga professionsstyrda vårdens intressen säger Ingrid Synnerstad.

”Stödet i medlemsrådgivningen”

Det var tack vare stödet i medlemsrådgivningen som gjorde att Ingrid vågade starta en klinik. Hon hade en massa frågor om hur hon skulle tänka, hur budgivning går till, ekonomi och inte minst huruvida nationella taxan skulle leva kvar (vilken den fortfarande gör).

Jag fick många kloka, nyttiga och strategiska råd och dessutom uppmuntran och mod att våga ta steget och satsa på att bli egenföretagare inom sjukvård. Det är jag väldigt glad för idag säger Ingrid Synnerstad.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem