fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1

Svara på löneenkäten!

Var med och gör skillnad. Ju fler som svarar desto bättre lönestatistik för alla medlemmar. Om du fått din lön reviderad efter lönerevisionen 2020 – uppdatera med din nya lön!
SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1
Svara på löneenkäten!
Läs mer
Peter Thorén medlem i Läkarförbundet. Foto: Johan Knobe

Vi har stämt träff i Läkarförbundets lokaler på Villagatan. När fotografen och jag kommer på utsatt tid så är Peter Thorén redan på plats. Han har just avslutat ett möte med Läkarförbundets chefsförening – där han är styrelseledamot. Ett förtroendeuppdrag, som vi ska återkomma till lite längre fram.

Men vi tar det från början. Peter Thorén, född 1960, växte upp i arbetarstaden Sundsvall. Pappa var vaktmästare och mamma skötare inom psykiatrin. Att vara med i facket var en självklarhet. Intresset för läkaryrket väcktes redan i gymnasiet och växte till sig under den vapenfria tjänsten som sjukvårdsbiträde. Peter Thorén kom in på läkarlinjen i Umeå. ”Mina föräldrar blev mycket stolta”, säger han.

Hur såg din bild av läkaryrket ut innan du började utbildningen?

– Den var nog rätt naiv. Hjälten i den vita rocken som räddar människors liv. Jag har nog kvar min naivitet på sätt och vis, även om vi läkare inte längre har vit rock. Jag jobbar inom internmedicin och där handlar det mycket om att ställa diagnos och ge rätt behandling. Men motivationen, att göra gott, är fortfarande densamma

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.