Hoppa till innehåll
Nyheter
Chefsföreningen deltar i Folkhälsodalen

Chefsföreningen deltar i Folkhälsodalen

Folkhälsodalen är Sveriges nya sjukvårdspolitiska arena. Två dagar digifysiskt möte mellan patienter, politiker, beslutsfattare och professionen. Chefsföreningen medverkar i två seminarium.

Nyhet

Coronaviruset tvingade Almedalen att tänka om och digitalisera. Men viruset kan inte sätta stopp för samtalet och debatten. Covid-19 har aktualiserat ett av det svenska samhällets största utmaningar, – Hur ska sjukvården kunna möta behoven hos alla som behöver den?

Folkhälsodalen är ett två dagar långt digifysiskt möte mellan patienter, politiker, beslutsfattare och professionen inom sjukvården och Life Science. Fysiskt i lokaler på Kungsgatan 18, alla kommer att kunna delta digitalt. Deltagandet är kostnadsfritt.


Seminarium Chefsföreningen deltar i:

Läkare som chefer – en självklarhet efter pandemin?
31 augusti 14.30 – 15.00

Antalet chefer inom sjukvården ökar – samtidigt minskar andelen chefer som är läkare och vi ser även en minskning av läkare på högre strategiska chefsnivåer. Vi vet att det är viktigt för sjukvården att högre medicinsk kompetens finns bland de som leder den. Hur kan vi tillvarata erfarenheterna från pandemin – när professionen fått ökat ansvarstagande och manöverutrymme? Vad kan vi lära av andra länder som exempelvis Danmark, där läkare är en självklar del av den högsta ledningen?

Paneldeltagare:

  • Tina Crafoord, ordförande Läkarförbundets Chefsförening
  • Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör Region Stockholm
  • Britta Wallgren, chef för Capio Sverige
  • Sara Banegas, verksamhetschef på Ekerö vårdcentral
  • Moderator: Karin Båtelson, ordförande Sjukhusläkarna

Livesänt seminarium av Sveriges läkarförbunds Chefsförening och Sjukhusläkarna. Länk till seminarium finnas här.

Du kan redan nu anmäla ditt intresse på Folkhälsodalens webbplats. Anmäl ditt intresse där och missa inga nyheter.


Hur får vi klinisk forskning att bli en del av vardagskompetensen?
1 augusti 14.15 – 14.45

Vården ska inte bara fungera och hjälpligt komma ikapp efter coronapandemin, vi måste även ta höjd för att även förbereda den svenska vården på att återta och leda utvecklingen inom life-science. Sjukvården måste aktivt bidra till samhällsutveckling och hälsa. Klinisk forskning behöver därför breddas och bedrivas på fler ställen.

Sjukvården ska vara en aktiv forskningsmiljö vilket i vardagen är viktigt för det kritiska granskandet av vårdens innehåll för att driva utvecklingen framåt. Coronapandemin är ett tydligt exempel på behovet av goda förutsättningar för forskning och innovation; nya sjukdomar kräver kunskap och vana att värdera data och bedriva forskning, vilket kan attrahera vårdpersonal med forskningskompetens.

Paneldeltagare:

  • Tina Crafoord ordförande i Läkarförbundets Chefsförening
  • Bengt von Zur-Muhlen, överläkare, docent, dubbelspecialist i medicinska njursjukdomar och invärtesmedicin, transplantationsmedicinare
  • Helene Hellmark Knutsson, landshövding Västerbotten
  • Berkeley Vincent, vd Janssen
  • Moderator: Malin Parkler, ordförande LIF

Livesänt seminarium av Sveriges läkarförbunds Chefsförening och Sjukhusläkarna. Länk till seminarium finns här.


Fler nyheter




Chefsföreningen medverkar i Almedalen

Chefsföreningen arrangerar ett seminarium tillsammans med Sjukhusläkarna under Almedalsveckan. Ordförande Tina Crafoord kommer även medverka i två ytterligare seminarier. Patienters rätt till individanpassad behandling. Onsdag 28 juni klockan 15.15-16.00Plats: S:t…
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare