fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Under torsdagen arrangerade Chefsföreningen och Läkarförbundet, en mycket uppskattad temadag för att belysa hur hälso- och sjukvården styrs ur de tre perspektiven profession, tjänsteman och politik. Många namnkunniga talare däribland Brita Winsa , Hälso-och sjukvårdsdirektör Västerbotten som påtalade hur mycket professionen faktiskt har att säga till om. Barbro Naroskyin, senast hälso- och sjukvårdsdirektör Stockholms Läns Landsting, tryckte på att hon som sjuksköterska alltid verkat för att läkare ska ta på sig ansvaret att leda även strategiskt. Hon anser att läkare behövs i ledning! Petra Vogt, bitr primärvårdschef och tf stabschef Region Skåne, beskrev sin resa som ledare på ett personligt och djuplodande sätt. Emma Henriksson, tidigare ordf i socialutskottet, talade utifrån det politiska perspektivet.

Mycket kompetens i rummet och fantastisk interaktion med publiken!

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem