fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Läkare har många karriärvägar och flera val att göra: specialitet, arbetsgivare, om man vill ägna sig åt forskning eller vara chef. Hur planerar du?

Genom läkarkarriären ställs du inför ett antal vägval. Det finns ingen given karta att följa – alla har sin egen väg att gå – men vår frågelista för karriärplanering kan hjälpa dig på vägen.

Inspiration och kontakter
Du som är medlem bjuds in till kurser och seminarier om karriärutveckling. Läkartidningen och Läkarförbundet arrangerar gemensamma karriärkvällar runt om i landet för att ge inspiration och arbetsgivarkontakter.

Sverige är ett av de OECD-länder som har högst läkartäthet. En undersökning från 2017 visar att Sverige har fler läkare per 1000 invånare än genomsnittet för OECD.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem