fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1

Svara på löneenkäten!

Var med och gör skillnad. Ju fler som svarar desto bättre lönestatistik för alla medlemmar. Om du fått din lön reviderad efter lönerevisionen 2020 – uppdatera med din nya lön!
SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1
Svara på löneenkäten!
Läs mer
Det här gör Läkarförbundet för dig

Lokalt

I avsnitt 3 reser vi till Örebro och träffar Paula som är ordförande i Örebro läns läkarförening. En viktig arbetsuppgift för de som arbetar i de lokala föreningarna är att ge stöd till läkarna och förbättra de lokala arbetsvillkoren. De lokala föreningarna har alltid kontinuerlig kontakt med chefer på olika nivåer inom regionen i bland annat samverkansmöten. Det gör att cheferna kan driva vidare frågor som är viktiga för våra medlemmar.

Nära verksamheterna

Läkarförbundet finns i hela Sverige. Vi arbetar nära medlemmarna och driver lokala frågor genom lokalföreningarna, yrkesföreningarna och klinik- och skyddsombuden. Lokalföreningarnas styrelser samlar över 400 aktiva. Förutom att ge råd och stöd till medlemmar, förhandlar de om lokala kollektivavtal, deltar i löneöversynsförhandlingar och agerar remissinstans. Professionsfrågorna drivs genom yrkes- och specialitetsföreningarna. Därtill kommer klinik- och skyddsombuden: de fackligt förtroendevalda representerar förbundet och driver frågorna framåt.

Läs mer om vad Läkarförbundet gör för dig

Det här gör Läkarförbundet för dig arrow_forward

Sveriges läkarförbund är ett fack- och professionsförbund för alla läkare under hela karriären. Men vad gör Läkarförbundet egentligen? Hampus tar dig med bakom kulisserna!
Det här gör Läkarförbundet för dig

För alla läkare under hela karriären

I avsnitt 4 följer Hampus på Läkarförbundet, läkaren Miriam genom livet och karriären. Som medlem i Läkarförbundet kan …
Det här gör Läkarförbundet för dig

Påverkar

I avsnitt 2 träffar Hampus på Läkarförbundet, personer på Läkarförbundet som arbetar med att driva svensk hälsa och sjukvård …
Det här gör Läkarförbundet för dig

Medlemsrådgivningen

Till medlemsrådgivningen ska du ringa om du har fackliga och juridiska frågor. Läkarförbundet företräder läkarna i avtalsförhandlingarna med arbetsgivare och …

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.