fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Det här gör Läkarförbundet för dig

Medlemsrådgivningen

Till medlemsrådgivningen ska du ringa om du har fackliga och juridiska frågor. Läkarförbundet företräder läkarna i avtalsförhandlingarna med arbetsgivare och arbetsgivarorganisationer. Läkarförbundet tillvaratar medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen – bland annat genom att förhandla fram bra villkor.

Vi träffar kollektivavtal om ersättningar, löner och anställningsvillkor med alla arbetsgivare som anställer läkare, och vi fokuserar på att även de nya arbetsgivarna i privat sektor ska tillämpa dem. Våra lokalföreningar förhandlar om lokala avtal. Arbetsgivarna vill ha avtal som gäller för alla yrkesgrupper, men vi ser till att de innehåller regleringar som är viktiga för just läkarna, och vi arbetar hårt för jämställda löner. Ytterst kan vi använda konfliktåtgärder som övertidsblockad och strejk.

Juridisk hjälp för enskilda

För 59 procent av medlemmarna är förhandling, rådgivning och juridisk hjälp det viktigaste skälet att vara med. Läkarförbundet ger trygghet om man hamnar på kant med arbetsgivaren: vi är experter på läkarnas villkor och arbetsliv, och vid uppsägning eller arbetstvist förhandlar vi för enskilda medlemmar.

Läs mer om vad Läkarförbundet gör för dig

Det här gör Läkarförbundet för dig arrow_forward

Sveriges läkarförbund är ett fack- och professionsförbund för alla läkare under hela karriären. Men vad gör Läkarförbundet egentligen? Hampus tar dig med bakom kulisserna!
Det här gör Läkarförbundet för dig

För alla läkare under hela karriären

I avsnitt 4 följer Hampus på Läkarförbundet, läkaren Miriam genom livet och karriären. Som medlem i Läkarförbundet kan …
Det här gör Läkarförbundet för dig

Lokalt

I avsnitt 3 reser vi till Örebro och träffar Paula som är ordförande i Örebro läns läkarförening. En …
Det här gör Läkarförbundet för dig

Påverkar

I avsnitt 2 träffar Hampus på Läkarförbundet, personer på Läkarförbundet som arbetar med att driva svensk hälsa och sjukvård …

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.