Hoppa till innehåll
Det här gör Läkarförbundet för dig

Påverkar

I avsnitt 2 träffar Hampus på Läkarförbundet, personer på Läkarförbundet som arbetar med att driva svensk hälsa och sjukvård framåt. Styrkan ligger i att majoriteten av Sveriges läkare är medlemmar. Tillsammans är vi starka och kan påverka framtidens hälso- och sjukvård. Läkarförbundets ord väger tungt, med över 53 000 läkare som medlemmar blir vi svåra att ignorera.

Läkarförbundet påverkar opinionen

Läkarförbundet arbetar aktivt med opinionsbildning. Vi ser till att läkarperspektivet finns med i beslut om hälso- och sjukvårdens utveckling – och vår syn spelar in. Läkarförbundet har legitimitet att påverka svensk hälso- och sjukvård. Frågor som vårdkvalitet, utbildning, fortbildning och arbetsmarknadens utveckling är viktiga för oss, och vi uttrycker vår hållning i regelbundna kontakter med politiker och ledande tjänstemän.

Vi analyserar, utarbetar egna förslag och för ut dem i samhällsdebatten – och både förbundet och delföreningarna deltar i utredningar och besvarar remisser.

Läs mer om vad Läkarförbundet gör för dig


Det här gör Läkarförbundet för dig

Sveriges läkarförbund är ett fack- och professionsförbund för alla läkare under hela karriären. Men vad gör Läkarförbundet egentligen? Hampus tar dig med bakom kulisserna!

För alla läkare under hela karriären

I avsnitt 4 följer Hampus på Läkarförbundet, läkaren Miriam genom livet och karriären. Som medlem i Läkarförbundet kan …

Lokalt

I avsnitt 3 reser vi till Örebro och träffar Paula som är ordförande i Örebro läns läkarförening. En …

Medlemsrådgivningen

Till medlemsrådgivningen ska du ringa om du har fackliga och juridiska frågor. Läkarförbundet företräder läkarna i avtalsförhandlingarna med arbetsgivare och …
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Personlig rådgivning
  2. Bästa lönestatistiken för läkare
  3. Unika försäkringar