fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Det här gör Läkarförbundet för dig

Påverkar

I avsnitt 2 träffar Hampus på Läkarförbundet, personer på Läkarförbundet som arbetar med att driva svensk hälsa och sjukvård framåt. Styrkan ligger i att majoriteten av Sveriges läkare är medlemmar. Tillsammans är vi starka och kan påverka framtidens hälso- och sjukvård. Läkarförbundets ord väger tungt, med över 53 000 läkare som medlemmar blir vi svåra att ignorera.

Läkarförbundet påverkar opinionen

Läkarförbundet arbetar aktivt med opinionsbildning. Vi ser till att läkarperspektivet finns med i beslut om hälso- och sjukvårdens utveckling – och vår syn spelar in. Läkarförbundet har legitimitet att påverka svensk hälso- och sjukvård. Frågor som vårdkvalitet, utbildning, fortbildning och arbetsmarknadens utveckling är viktiga för oss, och vi uttrycker vår hållning i regelbundna kontakter med politiker och ledande tjänstemän.

Vi analyserar, utarbetar egna förslag och för ut dem i samhällsdebatten – och både förbundet och delföreningarna deltar i utredningar och besvarar remisser.

Läs mer om vad Läkarförbundet gör för dig

Det här gör Läkarförbundet för dig arrow_forward

Sveriges läkarförbund är ett fack- och professionsförbund för alla läkare under hela karriären. Men vad gör Läkarförbundet egentligen? Hampus tar dig med bakom kulisserna!
Det här gör Läkarförbundet för dig

För alla läkare under hela karriären

I avsnitt 4 följer Hampus på Läkarförbundet, läkaren Miriam genom livet och karriären. Som medlem i Läkarförbundet kan …
Det här gör Läkarförbundet för dig

Lokalt

I avsnitt 3 reser vi till Örebro och träffar Paula som är ordförande i Örebro läns läkarförening. En …
Det här gör Läkarförbundet för dig

Medlemsrådgivningen

Till medlemsrådgivningen ska du ringa om du har fackliga och juridiska frågor. Läkarförbundet företräder läkarna i avtalsförhandlingarna med arbetsgivare och …

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem