fbpx

info Just nu går det inte att ringa till oss. Vi arbetar så fort vi kan för att lösa problemet.

Kursen har i stort samma faktainnehåll som den centrala bas- och fortsättningskursen i Stockholm, men p.g.a. andra förutsättningar har denna kurs ett och mer processinriktat upplägg och mer tid läggs på samverkans- och förhandlingsspel.

Kursmål
Utgående från rollen som fackligt förtroendevald inom Läkarförbundet:

  • Kännedom om vad det fackliga uppdraget innebär och vad som krävs i rollen som fackligt förtroendevald.
  • Kännedom och kunskap om parts-, förhandlings- och samverkanssystemet, förhandlingsarbete för kollektiv och individ, kollektivavtal och kollektivavtalsvillkor, systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM), organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA), aktiva åtgärder för att förebygga diskriminering, lönebildning och anställningstrygghet.
  • Kännedom om för uppdraget central lagstiftning.

Målgrupp
Lokalt fackligt förtroendevalda på kliniknivå, t ex klinikombud, samverkansrepresentanter och tillika skyddsombud. Fackligt förtroendevalda som bedöms vara på väg in i styrelsen och lokala förtroendevalda som på grund av sin funktion behöver bredare kunskap, framför allt nya styrelseledamöter i lokalföreningen.

Kursanmälan
Anmälan till kursen sker till den lokala läkarföreningen på  anmälningsblankett senast den 8 april. Det är önskvärt att varje läkarförening kan anmäla åtminstone en deltagare. Lokalföreningarna prioriterar hur platserna ska fördelas bland de förtroendevalda som anmält sig. Lokalföreningarna ska senast 25 april anmäla deltagare i prioritetsordning till förbundet som fördelar platserna mellan de lokala läkarföreningarna.

Bli medlem och få den bästa rådgivningen om lön och arbetsliv

8 av 10 läkare är redan med. När vi är många och samlade ökar våra möjligheter att forma framtidens hälso- och sjukvård. Bli medlem du också!

Bli medlem idag!

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.