fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Lathunden presenterar en metod för rekryteringsarbetet som bygger på att först sprida information och visa vägen till medlemskapet, sedan fylla det med riktad nytta och delaktighet. Se den som en utgångspunkt att jobba vidare ifrån på arbetsplatsen, med hjälp av underlagen på de andra delsidorna.

Att ta kontakt

  • För att känna sig bekväm med argumenten och nå fram med dem är det bra att utgå från sig själv och att vara lyhörd. Vad fick dig att bli medlem och engagera dig? Vad har den du pratar med för frågor och förväntningar?
  • Öppna frågor som kräver mer än ett ja eller nej sätter igång samtalet, ger mer information och låter dig anpassa argumenten. Prata om sådant som den du pratar med tycker är viktigt och aktuellt. Ta upp både hjärte- och plånboksfrågor: ”Läkarförbundet jobbar både med diskrimineringsfrågor och med att få upp din lön”.
  • Fråga om den du pratar med vill bli medlem!

Vill du bli förtroendevald?

Kontakta din lokalförening och anmäl ditt intresse.

Hitta förening

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem