fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Din anmälan ska vara Läkarförbundet tillhanda senast 18 oktober 2020.

Till anmälan

Eventuella ersättare anmäls via e-post. Det behövs inte anmälas ersättare för varje anmäld delegat.

Vad är Läkarförbundets Fullmäktige?

Läkarförbundets Fullmäktige är Läkarförbundets högst beslutande organ som träffas en gång per år. I år råder speciella omständigheter och Läkarförbundets fullmäktige kommer att äga rum digitalt. Under mötesförhandlingarna diskuteras förbundets verksamhet och inriktningar, och de motioner och propositioner som inkommit inför mötet. Fullmäktige beslutar också om ansvarsfrihet för styrelsen samt fastställer verksamhetsplanen, budget och medlemsavgifter.

Vilka har rätt att delta?

De 25 lokala läkarföreningarna, de åtta yrkesföreningarna och Sveriges läkarförbund Student utser cirka 140 delegater som ska representera dem vid fullmäktige. Hur många delegater varje förening kan anmäla baseras på antalet medlemmar föreningen har. I mandatfördelningen kan du se hur många delegater din förening kan anmäla. Som delföreningar i Läkarförbundet har specialitets- och intresseföreningarna rätt att utse observatörer.

Enskilda medlemmar har inte rätt att delta.

Vad kostar det?

Ersättningar och kostnader för lokalföreningarna
Ersättning för förlorad arbetsinkomst för förtroendevalda betalas av Läkarförbundet. Kostnaderna för deltagande kanslianställda, bekostas av lokalföreningen.

Kostnader för yrkesföreningarna, SLF Student samt observatörer
Kostnader för delegater från yrkesföreningarna, SLF Student samt observatörer för specialitets- och intresseföreningarna bekostas i sin helhet av respektive förening. Detta gäller även kanslianställda.

Bli medlem och få den bästa rådgivningen om lön och arbetsliv

När vi är många och samlade ökar våra möjligheter att forma framtidens hälso- och sjukvård.

Bli medlem idag!

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.