fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Årets motionsinlämning är stängd.

Här hittar du alla inkomna motioner, sidan uppdateras löpande.


Att skriva en motion

Alla medlemmar och delföreningar har rätt att skriva motioner till Läkarförbundets fullmäktige för att påverka inriktningen av förbundets arbete. Som delförening räknas yrkesförening, lokalförening, specialitetsförening, intresseföreningar samt SLF Student. Underavdelningar till dessa, till exempel en yrkesförenings lokalavdelning har således inte rätt att motionera.

En motion ska innehålla ett yrkande med en eller flera att-satser. Det är att-satserna som fullmäktige tar beslut om. Texten innan att-satserna (brödtexten) är till för att motivera beslutet. En motion kan vara hur kort eller lång som helst bara den har dessa beståndsdelar, motivering och att-sats.

Ett tips är att hålla både brödtext och att-sats så koncis som möjligt. Det gör motionen mer lätt att förstå och ta till sig. En kort rubrik som tydligt signalerar vad motionen handlar om underlättar också hanteringen.

Bra att veta redan när du formulerar din motion är betydelsen av fullmäktiges tre olika val att bemöta motionen:

  • Bifall betyder att Läkarförbundet ska verka i enlighet med motionens att-sats
  • Besvarad betyder att Läkarförbundet redan idag verkar i enlighet med motionens att-sats eller att förbundet avser verka i motionens anda.
  • Avslag betyder att Läkarförbundet inte ska verka i enlighet med motionens att-sats

Tillbaka till Läkarförbundets Fullmäktige 2020

Bli medlem och få den bästa rådgivningen om lön och arbetsliv

När vi är många och samlade ökar våra möjligheter att forma framtidens hälso- och sjukvård.

Bli medlem idag!

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.