fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

 • Nytt kollektivavtal klart. Huvuddragen i avtalet kan du läsa om på slf.se. I år är avtalet sifferlöst men med retroaktiv utbetalning. Lokalt sker nu förhandling kring nivå. Löneöversynsförhandling beräknas göras v 8 med utbetalning med marslönen
 • Årsmöte 210317  

  Plats: Vi anpassar oss till pandemiläget och håller mötet såväl fysiskt som på Skype kl 17.30. 8 deltagare kan vara fysiskt närvarande i Gävle respektive Hudiksvall, övriga får delta via Skype. Skriv i anmälan om du vill delta fysiskt eller digitalt. Vi bjuder de första 8 anmälda på respektive ort på kaffe, räksmörgås och choklad. Länk till Skypemötet kommer efter anmälan! Anmälan till kansliet.

  Vi börjar med facklig information med fokus på de dubbla löneöversynerna som ska göras under vårterminen, med möjlighet till frågestund.

 • Lönerevision för 2021 sker prel i maj med utbetalning i juni.
  • Styrelsen ska göra en översyn av ATL-övertid som ackumulerats under 2020.
  • Vi har ställt frågan till sjukvårdsledningen hur man ska definiera extrapass och när läkare kan få den extra ersättningen för Covidvård.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.