24
Aug
till
31
Aug
24 – 31 augusti today

Sunving Sandy Bay Beach, Ayia Napa, Cypern

location_on

Är det något som är oklart och har du frågor kontakta Helena Törnkvist som är kursadministratör.

person

Anmäl dig senast den 6 april

comment

Bas- och fortsättningskurs erbjuds i kombination under en kursvecka i Ayia Napa på Cypern. 50 lokalt fackligt förtroendevalda har möjlighet att delta. Kursen har i stort samma faktainnehåll som den centrala bas- och fortsättningskursen i Stockholm, men på grund av andra förutsättningar har denna kurs ett och mer processinriktat upplägg och mer tid läggs på samverkans- och förhandlingsspel. Närmare information om program och kursupplägg kommer vid anmälan. Det är inte möjligt eller lämpligt att respektive och/eller andra familjemedlemmar reser med.

Syftet med kursen är att ge verksamhetsnära fackligt förtroendevalda en god introduktion och vägledning i rollen som fackligt förtroendevald. Kursen ger fördjupad kunskap om fackliga frågor som ibland även hanteras på en mer central nivå hos arbetsgivaren. Kursen ger rika möjligheter till att bygga hållbara nätverk inom förbundet.

Kursmål

Utgående från rollen som fackligt förtroendevald inom Läkarförbundet: 

  • Kännedom om vad det fackliga uppdraget innebär och vad som krävs i rollen som fackligt förtroendevald.
  • Kännedom och kunskap om parts-, förhandlings- och samverkanssystemet, förhand-lingsarbete för kollektiv och individ, kollektivavtal och kollektivavtalsvillkor, systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM), organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA), aktiva åtgärder för att förebygga diskriminering, lönebildning och anställningstrygghet.
  • Kännedom om för uppdraget central lagstiftning.

Målgrupp

Lokalt fackligt förtroendevalda på kliniknivå, till exempel klinikombud, samverkansrepresentanter och tillika skyddsombud. Fackligt förtroendevalda som bedöms vara på väg in i styrelsen och lokala förtroendevalda som på grund av sin funktion behöver bredare kunskap, framför allt nya styrelseledamöter i lokalföreningen.

Kursanmälan

Anmälan till kursen sker till den lokala läkarföreningen på bifogad blankett senast den 6 april. Det är önskvärt att varje läkarförening kan anmäla åtminstone en deltagare. Lokalföreningarna prioriterar hur platserna ska fördelas bland de förtroendevalda som anmält sig. Lokalföreningarna ska senast 23 april anmäla deltagare i prioritetsordning till förbundet som fördelar platserna mellan de lokala läkarföreningarna.

Vänligen observera att anmälan är bindande. Beslut om antagning till kursen och preliminärt program skickas V 18 till deltagarna på angiven e-postadress med kopia till lokalföreningens kansli.

Ansökan om ledighet lämnas till arbetsgivaren. Kursdeltagare som får problem att få ledighet med lön ska så snart som möjligt före kursstart kontakta sin lokalförening för hjälp. Generellt gäller att deltagande i kurserna sker på betald arbetstid. Deltagare ska vara anmälda till arbetsgivaren som fackligt förtroendevalda.

Övrig information

Vi reser charter med Ving och bor och arbetar på Sunwing Sandy Bay Beach som ligger i Ayia Napa. Vistelsen är så kallad all inclusive, det vill säga alla måltider och lokala drycker ingår och inget traktamente utgår.

Inkvartering sker i dubbelrum med separata sängar. Enkelrum kan bokas mot tillägg om 3 150 kronor som betalas av deltagaren själv. Önskemål om enkelrum ska anges i anmälan. Observera att tillgången till enkelrum kan vara begränsad.

Avreseorter är Stockholm/Arlanda, Göteborg/Landvetter och Köpenhamn/Kastrup. Resenärer som behöver övernattning vid flygplatsen p.g.a. tidig avresa och/eller ankomsttid ska meddela det i sin anmälan, se anmälningsblankett utlandskurs.

Anslutningsresor

Resor bokas hos vår resebyrå Blomgren Travel, tel. 08-509 350 20. Ange som referens 315. Resor med egen bil som överstiger 150 km ska föranmälas. Eventuella utlägg för resor ersätts via reseräkning. Blankett kommer att finnas i kursmaterialet.

Välkommen med din anmälan till lokalföreningen!

Det är viktigt att ange en aktiv e-postadress eftersom kursbekräftelse och all kursinformation skickas med e-post. Glöm inte att du ska vara anmäld som fackligt förtroendevald av lokalföreningen till din arbetsgivare!

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag har en fråga om mitt medlemskap

Vill du ändra uppgifter i medlemsregistret, ex. byta aktuella kontaktuppgifter, anmäla examen eller byta förening i ditt medlemskap.

Om ditt medlemskap

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.