25
Sep
25 september today
Kl 10.00 till 17.00, registrering kaffe och smörgås från kl 9.30 access_time

Förbundskansliet, Villagatan 5, Stockholm

location_on

Anmäl dig till Helena Törnkvist

person

Anmäl dig senast den 3 september

comment

En stor del av uppdraget som fackligt förtroendevald utgår från rollen som företrädare för medlemmar i olika förhandlingssituationer – både som företrädare för kollektivet och för individen. Syftet med temadagen är att utveckla och fördjupa deltagarnas kunskaper om kollektivavtalen främst på landstingssektorn och de möjligheter till inflytande som partsrollen ger. Vi lyfter den fackliga rollen i förhandlingssystemet, förhandlingsformerna och förhandlingens olika faser Hur kan en förhandling gå till? Vad kan vi förhandla om och vilka förberedelser krävs?

Lön och lönebildning är en mycket viktig facklig fråga för Läkarförbundet. Det kan gälla rådgivning kring lön och förhandling och som företrädare för medlemmarna i förhandling i samband med lönerevision. På temadagen går vi översiktligt och på djupet igenom innehåll, villkor och tillämpning av Löneavtal, Allmänna bestämmelser AB och specialbestämmelsen för läkare i kollektiv-avtalet på kommunal sektor, liksom villkoren i förbundets kollektivavtal med Vårdföretagarna – sektion E & F – på privat sektor.

Kursmål

  • Kunskap om Läkarförbundets kollektivavtal på kommunal och privat sektor.
  • Kunskap om löneavtalet på kommunal sektor.
  • Förståelse för rollen som företrädare för individ och kollektiv.
  • Kunskap om den fackliga rollen i förhandlingssystemet, förhandlingsformerna och för-handlingens olika faser.

Målgrupp

Lokalt fackligt förtroendevalda främst inom kommunal sektor, i första hand ledamöter i lokalföreningens styrelse som har deltagit i förbundets bas- och fortsättningskurs.

Syftet med temadagar är att behandla aktuella frågor, att ge utveckling i det fackliga arbetet och fördjupad kunskap inom vissa områden. Temadagarna riktar sig (om inget annat särskilt anges) till lokala fackligt förtroendevalda, i första hand ledamöter i lokalföreningens styrelse som har intresse för och kommer i kontakt med ämnet för temadagen.

Kursanmälan

Anmäl dig till Helena Törnkvist. Det är viktigt att ange en aktiv e-postadress eftersom kursbekräftelse och all kursinformation skickas med e-post.

Resor

Resor bokas hos vår resebyrå Blomgren Travel, tel. 08-509 350 20. Ange som referens 315. Resor med egen bil som överstiger 150 km ska föranmälas. Eventuella utlägg för resor ersätts via reseräkning. Blankett kommer att finnas i kursmaterialet.

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag har en fråga om mitt medlemskap

Vill du ändra uppgifter i medlemsregistret, ex. byta aktuella kontaktuppgifter, anmäla examen eller byta förening i ditt medlemskap.

Om ditt medlemskap

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.