fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Som pensionärsmedlem betalar du 900 kr per år för medlemskapet i Läkarförbundet. (Kostnaden för delföreningar varierar.) Avgiften delas upp och betalas månadsvis.

Betala gärna medlemsavgiften via e-faktura eller autogiro. För att få din medlemsavgift på e-faktura, gå in på din internetbank – klicka på Lägg till betalningsmottagare e-faktura och sök på Läkarförbundet medlemsavgift. Väljer du att betala via Autogiro (som du anmäler hos din internetbank) så är Sveriges läkarförbunds bankgiro: 5118-1642. När du ombeds att uppge ”betalarnummer” är det ditt 10-siffriga personnummer utan bindestreck.

Många läkare fortsätter att arbeta efter 65 och behöver ha kvar den fackliga servicen. Därför är åldersgränsen flexibel. Om du tillfälligt återgår i arbete och vill registrera dig som yrkesverksam igen – hör av dig till medlem@slf.se

Förändringar träder i kraft kommande månadsskifte efter att ansökan är godkänd.Vad ingår i pensionärsmedlemskapet?

  • Personlig rådgivning och biträde i pensionsfrågor. Stöd och individuell rådgivning om händelser som inträffat när du var yrkesverksam medlem.
  • Om du har försäkring via Folksam så kvarstår dessa. Kontakta Folksam för att få reda på hur försäkringarna förändras i förhållande till pensionen
  • Möjlighet att påverka Läkarförbundets arbete.
  • Läkartidningen (värde 1 791 kr/år)
  • Rabatt på Läkartidningens symposier. Är du även medlem i Seniora Läkare får du ytterligare rabatt och betalar endast 300 kronor plus moms.
  • Erbjudanden på bland annat fritidsboende, litteratur och kultur.

Vad ingår inte?

  • Pensionärsmedlemmar får inte juridiskt biträde i ansvarsärenden och stöd som berör yrkesverksamma läkare.

Frivilligt medlemskap i delföreningarna

  • Som pensionärsmedlem väljer du själv om du vill vara medlem i Läkarförbundets lokal- och yrkesföreningar.
  • Seniora Läkare är en intresseförening inom Läkarförbundet speciellt för pensionärsmedlemmar.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.