fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

​Oacceptabelt att Karolinska varslar 250 läkare
Heidi Stensmyren, ordförande Sveriges läkarförbund

– Det här är förfärligt. Varslet betyder att vi kommer att tappa kompetens och det kommer att märkas i decennier framåt, säger Heidi Stensmyren, ordförande Sveriges läkarförbund, Johan Styrud ordförande Stockholms läkarförening och Yvonne Dellmark ordförande Karolinskas läkarförening.

– Eftersom Karolinska universitetssjukhuset i Solna har riksintag, det vill säga den typen av högspecialiserad vård som gör att patienter kommer från hela landet och även från andra länder, så är det här en nationell fråga, säger Heidi Stensmyren.

Varslen påverkar patientsäkerheten

– Varslet påverkar också antalet specialistkompetenta handledare. Det gör att även utbildningarna vid Karolinska institutet, KI påverkas, säger Yvonne Dellmark.

Karolinska universitetssjukhuset lägger i dag ett varsel på 250 läkartjänster och 350 underskötersketjänster. Sjukhusledningen säger att varslet inte kommer att påverka patientsäkerheten.

– Det är nonsens, säger Johan Styrud. Var ärliga och säg att det påverkar både patientsäkerheten och vårdköerna. Allt annat är lögnaktigt.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.