fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Provrör med bjärta korkar.

Av åsiktspanelens svarande har endast 2 av 10 läkare fått testa sig för covid-19, något högre andel i de regioner med flest incidenter. Inom slutenvården är andelen som testat sig 27 procent, vilket är det dubbla jämfört med de som testat sig inom öppenvården (13 procent).

Att utöka testningen av såväl läkare som annan vårdpersonal är viktigt. Detta för att skydda patienter och förhindra smittspridning samt att säkra bemanningen och behålla mer personal i vården. Om testning utökas kan vårdpersonal med lindriga symptom återvända till arbetet om det visar sig att de inte är smittade med covid-19.

Regeringen har meddelat en satsning på stärkt test-kapacitet. Vi ser undersökningen som en nollmätning och kommer följa utvecklingen av testning för läkarna. Det är viktigt att skyndsamt utöka testningen av vårdpersonal.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem