fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Sara Banegas, verksamhetschef på Ekerö vårdcentral, Maria Zetterlund Gustafsson och Jill Taube från "Vem tar hand om doktorn?" mottog Läkarförbundets hederspriser

Sveriges läkarförbund har inrättat hederspriser för att uppmärksamma medlemmar som gjort extra insatser för läkarkåren eller förbundet. Vi uppmuntrar positiva händelser och förebilder och hederspriserna delas ut årligen på Sveriges läkarförbunds fullmäktige.

Sveriges läkarförbunds hedersomnämnande

Priset tilldelas medlem/delförening som erkännande för:

  • Förtjänstfull insats för Sveriges läkarförbund

Priset tilldelades i år Maria Zetterlund Gustafsson och Jill Taube med motiveringen:

”Med det otroliga arbetet ”Vem tar hand om doktorn?” lyfter Maria och Jill fram fantastiska initiativ och tankar. Med den tilltalande filosofin att läkaren tar hand om sig själv och sin egen hälsa är deras arbete en stor inspiration för Läkarförbundets alla medlemmar.”

Läs mer om facebookgruppen Vem tar hand om doktorn?

Läkare som leder

tilldelas en medlem som:

  • Uppnått framgång i att leda en verksamhet som bidrar till god vård
  • Har visat kreativitet, initiativ och hängivenhet i strävan att förbättra arbetsmiljö och förutsättningar för läkare i arbete
  • Är en positiv förebild för kollegor

Priset tilldelades i år Sara Banegas, verksamhetschef för Ekerö vårdcentral, med motiveringen:

”Med handlingskraft, en positiv attityd och förmågan att se möjligheter har Sara Banegas visat prov på framgångsrikt ledarskap i sin roll som verksamhetschef för Ekerö vårdcentral. Sara är en stor förebild och inspirationskälla för kollegor intresserade av chefskap och är dessutom en aktiv röst i vårddebatten som inte räds politiska diskussioner. Vården behöver fler som Sara Banegas!”

Osborne Bartleys stipendium

Stipendiet delas ut till en läkarstudent som

  • Visat särskilt engagemang inom fackliga frågor

Priset tilldelas Elin Ekdahl med motiveringen:

”Med rak ryggrad och kreativ hjärna har Elin Ekdahl i egenskap av vice ordförande för Sveriges läkarförbund Student lyckats verkställa stora delar av verksamhetsplanen och fortsätta producera värde för studentförbundets medlemmar, både innan och efter den enorma omställning som organisationen behövt gå igenom under pandemin. Genom sin förmåga att sätta sig in i den lokalt aktivas situation och samtidigt bibehålla det nationella perspektivet har Elin knutit den lokala verksamheten närmare studentförbundets förbundsstyrelse, och ökat samarbetet mellan de lokalt och de nationellt aktiva.”

Elin Ekdahl, vice ordförande i SLF Student
Elin Ekdahl, vice ordförande i SLF Student

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem