fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Sveriges Läkarförbund är ansluta till Saco som förhandlar om kollektivavtal genom PTK. Den 16 oktober kom PTK och Svenskt Näringsliv överens om villkor som ger bättre ekonomiska och praktiska möjligheter till utbildning under arbetslivet. Samtidigt behålls regler som ger ett starkt fackligt inflytande och motverkar godtycke vid uppsägning.

Sedan dess har PTK och Svenskt Näringsliv anpassat överenskommelsen för att öppna dörren för LO-förbund att ansluta sig, med villkoret att de antar huvudavtalet i sin helhet. Det har bland annat inneburit vissa justeringar kring visstidsregleringen och reglerna om hyvling.

Du hittar mer information om överenskommelsen om trygghet på arbetsmarknaden på PTKs webbsajt.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.