fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Läkarförbundets styrelse har beslutat att avveckla sin Sjukvårdspolitiska arbetsgrupp (SPA) och Rådet för läkemedel, IT och medicinteknik (RLIM). Samtidigt inrättas Läkarförbundets digitaliseringsråd (LDR) och Läkarförbundets råd för läkemedel och medicinteknik (LLM).

Karin Båtelson, 1:e vice ordförande i Läkarförbundet, har utsetts till ordförande i LLM. Marina Tuutma, 2:e vice ordförande i Läkarförbundet, blir ordförande i LDR. Övriga ledamöter i de nya råden utses av förbundsstyrelsen den 18 mars.

-Utvecklingen av digitaliseringen i svensk hälso- och sjukvård går allt snabbare. Läkarförbundet vill stärka vårt fokus på utveckling av digitaliseringen och utveckla våra politiska ställningstaganden, säger Sofia Rydgren Stale Läkarförbundets ordförande

Syftet med förändringen är att möta en förändrad verklighet där digitaliseringsfrågorna blir ständigt mer aktuella och där det är svårt att ägna tillräcklig tid och uppmärksamhet åt både dessa och de viktiga läkemedelsfrågorna inom ramen för ett enda råd.

Läkarförbundets digitaliseringsråd (LDR) ska ägna sig åt frågor rörande IT, digitala verktyg, -vårdtjänster och -arbetssätt inom sjukvården samt e-hälsofrågor. Rådet ska bistå med politikutveckling och möjliggöra att Läkarförbundet blir en mer framträdande aktör i frågan.

Läkarförbundets råd för läkemedel och medicinteknik (LLM) är dedikerat läkemedelsfrågan, och har till uppgift att utveckla förbundets politik och röst inom frågan och med möjligheter att verka effektivt.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.