infoInformation om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.
SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1
Svara på löneenkäten!
Var med och gör skillnad. Ju fler som svarar desto bättre lönestatistik för alla medlemmar. Om du fått din lön reviderad efter lönerevisionen 2020 – uppdatera med din nya lön!
Publicerad: 2020
Författare: Sveriges läkarförbund
Syftet med policyn är att övergripande beskriva åtgärder för en världsledande medicinsk forskning. Policyn beskriver vår vision för svensk medicinsk forskning och vilka förslag och förväntningar som vi har. Läs intervju med Sofia Rydgren Stale, ordförande i Sveriges läkarförbunds utbildnings- och …
Publicerad: 2019
Författare: Sveriges läkarförbund
Hur mycket fortbildning specialistläkare får skiljer sig markant över landet. Läkarförbundet verkar för att staten ska ta större ansvar för läkarnas fortbildning genom en obligatorisk fortbildning reglerad i föreskrift. Parallellt med detta måste man också arbeta med frågan lokalt för …
Publicerad: 2019
Författare: Sveriges läkarförbund
Syftet är att övergripande beskriva den digitala utvecklingen inom hälso- och sjukvården. Policyn är både en beskrivning av nuläget och en viljeinriktning om hur vi ser på vilka övergripande krav som framöver behöver ställas på den digitala utvecklingen.
Publicerad: 2020
Författare: Sveriges läkarförbund
Studierektorn har en avgörande roll för att läkarnas allmän- och specialiseringstjänstgöring (AT respektive ST) ska hålla jämn och hög kvalitet, och de utgör en nyckelfunktion för en strukturerad utbildningsorganisation. Som en del av Läkarförbundets arbete med att verka för ett …
Publicerad: 2019
Författare: Sveriges läkarförbund
I ST-föreskriften (SOSFS 2015:8) finns det inget krav på inriktningen av studierektorns specialistkompetens. Trots intentionen att med denna bestämmelse underlätta ST-utbildningen, har det i en del fall visat sig ha negativ inverkan på ST-utbildningens kvalitet när studierektorn inte själv är …
Publicerad: 2019
Författare: Sveriges läkarförbund
Läkarförbundet har som en del i sitt arbete att åstadkomma en reglerad fortbildning, tagit fram en kort sammanställning över vilka länder i Europa som fortbildningen är obligatorisk och reglerad i lag. Syftet med sammanställningen är att snabbt få en överblick …
Publicerad: 2014
Författare: Sveriges läkarförbund
Denna rapport är resultatet av ett utredningsarbete som Läkarförbundet initierade hösten 2013 och genomfört under 2014. Förbundet har kartlagt hur förutsättningarna för läkares ST- tjänstgöring påverkas av pågående förändringar i sjukvårdsstrukturen. Särskild uppmärksamhet har ägnats åt införandet av vårdval i …
Publicerad: 2019
Författare: Sveriges Läkarförbund
For information purposes, the Swedish Medical Association (Läkarförbundet) has translated parts of the National Board of Health and Welfare’s (Socialstyrelsens) publication “Läkarnas specialiseringstjänstgöring Målbeskrivningar 2015” ISBN 978-91-7555-304-7 into English. This English translation is only intended to be regarded as an …
Publicerad: 2018
Författare: Sveriges Läkarförbund
Sveriges läkarförbund har i samarbete med ett flertal specialitetsföreningar tagit fram ett dialogverktyg som förbundets medlemmar kan använda vid en översyn av en verksamhets fortbildningsaktiviteter. Modellen är inspirerad av den externa granskningen av AT- och ST-utbildningar. Eftersom det inte finns …
infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.