fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

I en resolution hänvisar WMA till sitt Statement on the prioritisation of immunisation, som betonar vikten av vaccinations- och immuniseringsprogram.

Läkarförbundets delegater på mötet var förbundsordföranden Heidi Stensmyren och Thomas Lindén, ordförande i förbundets Etik- och ansvarsråd. I första hand arbetar WMA med frågor som rör medicinsk etik och mänskliga rättigheter kopplade till hälsa. Just nu arbetar WMA bland annat med en översyn av organisationens International Code of Medical Ethics, ett arbete där Läkarförbundet aktivt medverkar. Under Council-mötet utsågs Läkarförbundet också till ansvarigt för översyn av WMA:s policy om ojämlik hälsa.

På mötet diskuterades även andra etiska frågor, däribland eutanasi, åldersbedömning av asylsökande, läkares vård av närstående samt etiska aspekter på genetik och medicin.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.