fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Arbetsbeskrivning

Sveriges läkarförbund söker en förbundsjurist med god kännedom om och erfarenhet av arbetsrätt. Du kommer huvudsakligen arbeta med att stötta och ge arbetsrättsliga råd och anvisningar till förbundets medlemmar, medlemsrådgivare och förtroendevalda men det kan även uppkomma interna arbetsrättsliga frågor. Arbetet innefattar vidare bland annat att leda förhandlingar i domstol inom det arbetsrättsliga området samt att driva och delta i utredningar, både interna och externa. I rollen ingår även omvärldsbevakning, samt att genomföra utbildningar inom området.

Arbetet ställer höga krav på självständigt arbete och stort engagemang och förståelse för medlemmarnas behov. Arbetet är omväxlande och du behöver snabbt kunna sätta dig i medlemmarnas frågeställningar.

Du kommer att rapportera till chefsjuristen, biträdande avdelningschef, för Avdelningen arbetsliv och juridik. Avdelningen består idag av 19 personer. Förutom avdelningschef, chefsjurist och chefsförhandlare arbetar här 3-4 förbundsjurister och ombudsmän samt rådgivare. Tillsammans täcker avdelningen förbundets olika rättsområden.

Sveriges läkarförbund sitter i nyrenoverade lokaler på Villagatan, Östermalm.

Vem är du?

Du har en juristexamen och mycket goda kunskaper inom arbetsrätt samt flera års arbetslivserfarenhet från domstols – och tvisteförhandlingar. Har du dessutom förbundserfarenhet samt intresse av arbetsmiljö –  och diskrimineringsrätt är det meriterande. Har du även viss erfarenhet av hälso- och sjukvårdsjuridik är det en bonus.

Du förväntas ta ett stort ansvar och tycker om att ha en central och utåtriktad roll. Du har lätt för att kommunicera, är förtroendeingivande och trygg. Vidare trivs du i en omväxlande miljö och har ett flexibelt men ändå strukturerat arbetssätt. På Sveriges läkarförbund arbetar vi tillsammans i team men även självständigt och du känner dig bekväm med att ha en konsultativ roll, både för interna kollegor och externa kontakter.

Om oss

Sveriges läkarförbund är läkarnas professions- och fackförbund med ungefär 55 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Du erbjuds en rolig roll på en spännande och energifylld arbetsplats med glada kollegor. Sveriges läkarförbund är en arbetsplats i utvecklingsfas där du har stora möjligheter och där dina egenskaper får utvecklas.

Övrigt

Fackliga företrädare är Pelle Avelin (Akademikerföreningen) 08- 790 3354 och Jenny Lundqvist (SRAT) 08-790 33 14.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges läkarförbund med Jurek Law. Välkommen med din ansökan via www.jurek.se snarast men senast den 17 januari 2021. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt via mejl ulriikka.jarnefelt@jurek.se

Vi tar av dataskyddsskäl tyvärr inte emot ansökningar via mail.

Varmt välkommen med din ansökan!

Till annonsförsäljare: Vi har aktivt valt de kanaler vi önskar annonsera vid och avböjer därför all försäljning av fler annonsplatser.

 

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.