fbpx

Sveriges läkarförbund är läkarnas professionella och fackliga organisation med 54 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Vi söker nu en arbetsrättslig rådgivare till avdelningen för arbetsliv och juridik. Det är en helt ny roll där du får möjlighet att vara med och driva utvecklingen av förbundets rådgivningsverksamhet och får ta del av stora utvecklingsmöjligheter för dig som person. Rådgivning är en del av förbundets basverksamhet och en viktig del av våra kontakter med medlemmar och förtroendevalda.

På avdelningen för arbetsliv och juridik arbetar 18 personer vilka förutom avdelningschef består av ombudsmän/förhandlare, administratörer, chefsförhandlare och chefsjurist. På avdelningen finns ett nära samarbete och förutom medlemsrådgivning arbetar man bland annat med kollektivavtalsförhandlingar, pensionsavtal och arbetsrättsliga frågeställningar.

Vad innebär jobbet?
I rollen som rådgivare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att ge kvalificerad rådgivning till medlemmar och förtroendevalda, främst per mail och telefon. Utöver det kommer du arbeta med utvecklingen av rådgivningsverksamhet samt bistå i olika utredningsuppdrag. Rollen är ny har du möjlighet att sätta din egen prägel på både rollen och avdelningens arbete. Du får utrymme att vara kreativ och initiativtagande i arbetet att utveckla och driva rådgivningen framåt och är en viktig spelare vad gäller exempelvis IT-projekt.
För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du har ett stort intresse av arbetsmarknadsfrågor och håller dig uppdaterad inom både arbetsrättsliga frågor som relevanta sakområden på hela arbetsmarknaden samt hälso- och sjukvårdsfrågor.

Vem är du?
Du som söker har en akademisk examen gärna med inriktning mot arbetsrätt alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av att ha arbetat med rådgivning och har du tidigare erfarenhet av arbete på en arbetstagarorganisation ses det som särskilt meriterande.
Som person är du nyfiken och motiveras av att utvecklas och lära dig nya saker. Du är en prestigelös person som tillser att du får den kunskap du behöver för att utföra ditt arbete samt delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor. Du är kommunikativ som person och trivs i ett arbete med många kontaktytor. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och besitter även en pedagogisk förmåga. För denna roll lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och tror att du kan komma långt med rätt inställning och engagemang.

Om arbetsplatsen
Sveriges läkarförbund grundades 1903 och vi är cirka 60 medarbetare som arbetar på förbundskansliet, fördelat på fem olika avdelningar. Här sitter även Läkarförbundets ordförande samt våra två vice ordföranden.

Kansliets värdeord är professionell, engagerad och utvecklande. Vi arbetar aktivt med dessa och för att trivas hos oss bör du känna att de överensstämmer med dina egna värderingar och vilja vara med och bidra till att vi hela tiden utvecklas för att bli den bästa arbetsplatsen och ge våra medlemmar den bästa servicen. Läkarförbundets vision är ”För alla läkare under hela karriären”. Tjänsten är en heltidsanställning med provanställning om sex månader. Vi tillämpar friskvårdsbidrag, flextid och premiebestämd tjänstepension.
För frågor gällande tjänsten kontakta avdelningschef Ove Rang, 08-790 33 52. Facklig kontaktperson är Stefanie Friberg, telefon 08-790 33 57

Varmt välkommen med din ansökan senast den 23 juni till ansokan@slf.se Märk din ansökan ”Rådgivare”.

Besök gärna även vår webbplats www.lakarforbundet.se för mer information om Läkarförbundet.

Vi vill vara en arbetsplats med ett öppet och icke-diskriminerande förhållningssätt och arbetar för jämn könsfördelning och ökad mångfald.
Till annonsförsäljare: Vi har aktivt valt de kanaler vi önskar annonsera vid och avböjer därför all försäljning av fler annonsplatser

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag har en fråga om mitt medlemskap

Vill du ändra uppgifter i medlemsregistret, ex. byta aktuella kontaktuppgifter, anmäla examen eller byta förening i ditt medlemskap.

Om ditt medlemskap

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.