fbpx

Vi söker en utredare med goda kunskaper om det svenska hälso- och sjukvårdssystemet och förutsättningarna för läkares arbete. Tjänsten är placerad på Avdelningen för Politik och Profession, som är Läkarförbundets policyavdelning. Vi bevakar hälso- och sjukvårdens organisation, styrning och ekonomi samt läkarnas arbetsmarknad, utbildning och forskning. I vårt uppdrag ingår att göra utredningar och analyser och bedriva aktivt påverkansarbete i dessa frågor. Arbetet innebär också många kontakter med förbundets medlemmar, förtroendevalda och delföreningar.

Utbildning
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning. Du bör ha ett par års erfarenhet av utrednings- och påverkansarbete inom offentlig eller privat verksamhet. Du bör även ha goda kunskaper om det svenska hälso- och sjukvårdssystemet och förutsättningarna för läkarnas arbete.

Personliga egenskaper
Du är en noggrann, prestigelös person med sinne för ordning och reda. Du har en mycket god kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt och kan snabbt sätta dig in i nya frågor. Vi ser också gärna att du har förmåga och intresse att tänka kommunikativt kring ditt arbete. Du har en utpräglad analytisk förmåga och förmågan att på kort tid sätta dig in i en fråga och komma med analyser, sammanfattningar och förslag till lösningar. Du har en förmåga att arbeta självständigt utifrån givet uppdrag och är flexibel och utvecklingsinriktad. Det är meriterande om du har intresse för sjukvårdens styrning och chef- och ledarskapsfrågor.

Vi kräver mycket men erbjuder i gengäld ett stimulerande och ansvarsfullt arbete.

Om arbetsplatsen
Sveriges läkarförbund grundades 1903 och kansliet sitter på Villagatan 5 i Stockholm. Vi är cirka 60 medarbetare som arbetar på förbundskansliet, fördelat på fem olika avdelningar. Här sitter även Läkarförbundets ordförande samt våra två vice ordföranden.

Kansliets värdeord är professionell, engagerad och utvecklande. Vi arbetar aktivt med dessa och för att trivas hos oss bör du känna att de överensstämmer med dina egna värderingar och vilja vara med och bidra till att vi hela tiden utvecklas för att bli den bästa arbetsplatsen och ge våra medlemmar den bästa servicen. Läkarförbundets vision är ”För alla läkare under hela karriären”.

Du kommer initialt arbeta vid Läkarförbundets tillfälliga lokaler i Danderyd där verksamheten kommer att bedrivas under den tid renovering pågår av vårt hus på Villagatan 5, Östermalm. Estimerad återflytt är mars 2020.

Tjänsten är en heltidsanställning i form av ett vikariat och vi tillämpar friskvårdsbidrag, flextid och premiebestämd tjänstepension.

Upplysningar om tjänsten lämnas av avdelningschef Åsa Ehinger Berling, 08-790 34 48. Facklig representant (Akademikerföreningen) är Pelle Avelin, pelle.avelin@slf.se.

Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti till ansokan@slf.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.