fbpx
tre personer talas vid

Om arbetet
Rollen är placerad på avdelningen Arbetsliv och juridik. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till avdelningschefen. Du har personalansvar för ca 10 medarbetare; våra förbundsjurister samt medarbetare kopplade till vår medlemsrådgivning och därmed den del av vår verksamhet som ger juridiskt råd och stöd till Läkarförbundets medlemmar.

I ditt arbete ingår att leda, planera, utveckla och kvalitetssäkra avdelningens verksamhet på det juridiska området i dialog med avdelningschefen. Området innefattar ett flertal juridiska områden där de mest vanligt förekommande är arbetsrätt och lagstiftningen som omgärdar hälso- och sjukvården.

Ditt initiala fokus är att fortsätta skapa struktur och rutiner för förbundets arbetsrättsliga verksamhet på såväl nationell som internationell nivå samt utbildningsfrågor för organisationen i verksamhetsrelaterade frågor.

Du ansvarar för arbetet på operativ nivå samt deltar i det strategiska arbetet i avdelningens ledningsgrupp.

Utöver rollen som chefsjurist och biträdande avdelningschef agerar du vid behov internt stöd i juridiska frågor av väsentlig betydelse för förbundet och som företrädare för arbetsgivaren, där så behövs.

Om dig
Vi önskar att du som söker rollen har

  • Juristexamen
  • Några års chefserfarenhet
  • Det är meriterande om du tidigare arbetat på arbetstagar- eller arbetsgivarorganisation.

Som person tror vi att du har förmåga att engagera och utveckla en grupp. Du har lätt för att etablera trovärdighet och förmedlar energi och optimism i kommunikation med andra. Som ledare sätter du tydliga och höga mål för dina medarbetare och för vad gruppen ska åstadkomma.

Rollens fokus ligger på det operativa arbetet även om du givetvis måste kunna höja blicken och agera utifrån en helhetsbild. Vi söker därför dig som har förmåga att planera och organisera arbetet, följa upp mot mål och samordna resurser utifrån de viktigaste prioriteringarna. För att vara framgångsrik i rollen bör du vara bra på att lösa problem där du ser till helheten och utvecklar effektiva och genomförbara lösningar.

Vi tror att du är en trygg person med god självkännedom som inte är rädd för att agera men som också har förmågan att dra lärdom när resultatet inte blir som förväntat.

Om oss
Sveriges läkarförbund är läkarnas professions- och fackförbund med ungefär 54 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Rollen som Chefsjurist och biträdande avdelningschef är placerad på avdelning Arbetsliv och juridik. På avdelningen arbetar knappt 20 personer varav personalansvar för ungefär hälften av medarbetarna ingår i rollen. På förbundskansliet arbetar cirka 60 personer.

Hos oss blir du en del av ett härligt gäng där vi hjälper varandra. Vi lyckas i vårt uppdrag genom att följa våra värderingar som är att vara engagerande, utvecklande och professionella.

Vi erbjuder alla anställda friskvårdsbidrag samt tillämpar flextid och premiebestämd tjänstepension. Vi har också en egen personalmatsal där vi äter lunch till ett förmånligt pris. Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Villagatan på Östermalm.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm, Villagatan 5
Lön: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidare
Frågor: Upplysningar om tjänsten lämnas av avdelningschef Ove Rang , 070-960 32 89.

Facklig representant (Akademikerföreningen) är Pelle Avelin 08- 790 3354.

Resor förekommer i tjänsten.

Vid den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval. Därför är det viktigt att du skickar in din ansökan så fort som möjligt dock senast den 2 april till ansokan@slf.se. Ange löneanspråk i din ansökan.

Till annonsförsäljare: Vi har aktivt valt de kanaler vi önskar annonsera vid och avböjer därför all försäljning av fler annonsplatser.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.