fbpx

Sveriges läkarförbund är ett fack- och professionsförbund med närmare 54 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Vill du vara med och utforma framtidens sjukvård? Avdelningen för Politik och profession är Läkarförbundets policyavdelning. Vi bevakar hälso- och sjukvårdens organisation, styrning och ekonomi samt läkarnas arbetsmarknad, utbildning och forskning. I vårt uppdrag ingår att göra utredningar och analyser och bedriva aktivt påverkansarbete i dessa frågor. Arbetet innebär också många kontakter med förbundets medlemmar, förtroendevalda och delföreningar.
Vi söker efter en person med förmåga att på kort tid sätta sig in i en fråga och komma med analyser, sammanfattningar och förslag till lösningar. Vi ser gärna att du har förmåga och intresse att tänka kommunikativt kring ditt arbete.

Du bör ha 

  • Relevant akademisk utbildning
  • Flerårig erfarenhet av utrednings- och påverkansarbete inom offentlig eller privat verksamhet
  • Goda kunskaper om det svenska hälso- och sjukvårdssystemet och förutsättningarna för läkares arbete
  • Erfarenhet av att självständigt driva projekt och leda processer i samarbete med andra
  • Utpräglad analytisk förmåga
  • Förmåga att uttrycka dig väl, såväl muntligt som skriftligt.

Vi kräver mycket men erbjuder i gengäld ett stimulerande och ansvarsfullt arbete.

Om arbetsplatsen
Sveriges läkarförbund grundades 1903 och kansliet sitter på Villagatan 5 i Stockholm. Tjänsten är placerad vid Läkarförbundets tillfälliga lokaler i Danderyd där verksamheten kommer att bedrivas under den tid renovering pågår av vårt hus på Villagatan 5, Östermalm. Återflytten är planerad till mars 2020. Vi är cirka 60 medarbetare som arbetar på förbundskansliet, fördelat på fem olika avdelningar. Här sitter även Läkarförbundets ordförande samt våra två vice ordföranden.

Kansliets värdeord är professionell, engagerad och utvecklande. Vi arbetar aktivt med dessa och för att trivas hos oss bör du känna att de överensstämmer med dina egna värderingar och vilja vara med och bidra till att vi hela tiden utvecklas för att bli den bästa arbetsplatsen och ge våra medlemmar den bästa servicen.

Läkarförbundets vision är ”För alla läkare under hela karriären”.

Tjänsten är en heltidsanställning och vi tillämpar friskvårdsbidrag, flextid och premiebestämd tjänstepension. Tillträde snarast möjligt. Enligt gällande kollektivavtal är arbetstiden 39 h/vecka förutom sommartid (1/6–31/8) då den är 37 h/vecka. Vi vill att du uppger ditt löneanspråk i ansökan.

Upplysningar om anställningen lämnas av avdelningschef Åsa Ehinger Berling, 08-790 34 48. Facklig representant (Akademikerföreningen) är Stefanie Friberg 08-790 33 57.
Skicka din ansökan till ansokan@slf.se senast 31 maj. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Varmt välkommen med din ansökan!

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.