fbpx

info Tisdagen den 21 januari är medlemsadministrationen stängd på grund av utbildning. Här kan du ta del av vanliga frågor och svar om medlemskapet. Välkommen åter!

info Just nu har vi utmaningar med inloggningen in via betalväggar på webbplatsen. När du vill logga in för att ta del av innehåll, välj då att logga in genom att klicka på ”Logga in” i den blå navigeringen längst upp på sidan. Tack för ditt tålamod!

Kommunikatör sökes till Läkarförbundet

Var med och påverka Sveriges hälso- och sjukvård

På Läkarförbundet är vi stolta över vår arbetsplats och vi arbetar för att våra medlemmar ska få schyssta villkor, lön och avtal. Vi syns och vi påverkar. Om du, liksom vi, tycker att det är viktigt att vi vårdar en kultur som präglas av respekt, tillit och arbetsglädje så ser vi fram emot att få ta del av din ansökan.

Sveriges läkarförbund är läkarnas fack- och professionsförbund med ungefär 54 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

I uppdraget ingår

Som kommunikatör hos oss får du ansvar för att initiera, planera, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser – såväl operativa som strategiska. Medie- och textproduktion varvas med längre ibland projektledande uppdrag tillsammans med kollegor både på kommunikationsavdelningen och med andra avdelningars medarbetare.

I rollen som kommunikatör hos oss får du arbeta med hela den kommunikativa verktygslådan och vara en del av kommunikationsavdelningens samtliga arbetsuppgifter; till exempel medlemsrekrytering, skriva nyheter, pressmeddelande, pressjour, publicering i samtliga våra kanaler, grafisk produktion. Du trivs därför lika bra som samordnare av större kommunikationsinsatser som att snabbt formulera texter för till exempel sociala medier. Du bör vara öppen för att arbetsuppgifter kan komma att förändras utifrån organisationens behov.

Vi tror du är

Initiativrik och leveranssäker kommunikatör som gillar att jobba både självständigt och i team tillsammans med andra. Du har bred erfarenhet och kunskap i produktion av medieinnehåll för olika kanaler både på eget initiativ och på beställning; med stor insikt i vikten av att tänka avsändare, mottagare, kontext samt önskat mål och förstår vikten av att vinkla på rätt sätt – och vilka ord som gör att något blir läst eller inte.

Du älskar de digitala möjligheterna att skapa kommunikation och vet att en bra berättelse eller historia inte måste presenteras som en traditionell text.

Då arbetet ofta är händelsestyrt behöver du ha förmågan att arbeta självständigt och målmedvetet samtidigt som du kan anpassa dig efter skiftande förutsättningar. Du har gott omdöme, ett starkt intresse för samhällsfrågor och intresse och kunskap av medlemsrekrytering.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning i kommunikation och PR eller liknande och har minst fem års erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete. Du är en säker skribent med vass penna och har god stilistisk förmåga. Dina kunskaper i svenska är mycket goda. Du ska kunna hantera sedvanliga verktyg inom kommunikationsarbetet såsom Photoshop, In-design, webbpubliceringsverktyg gärna WordPress och Sharepoint. Vana av att arbeta med Adobe Premier eller liknande är en bonus samt Storykit.

Är du intresserad?

Vi erbjuder en tidsbegränsad anställning på cirka två år.

Stundtals har vi hög arbetsbelastning men vi erbjuder i gengäld ett stimulerande och ansvarsfullt arbete. Hos oss blir du en del av ett härligt gäng där vi hjälper varandra. Vi lyckas i vårt uppdrag genom att följa våra värderingar som är att vara engagerande, utvecklande och professionella.

Vi erbjuder alla anställda friskvårdsbidrag.

Vi sitter i dag i Danderyd men flyttar snart tillbaka till våra lokaler på Villagatan, Östermalm.

Resor förekommer i tjänsten.

Vid den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Därför är det viktigt att du skickar in din ansökan så fort som möjligt dock senast den 31 januari 2020 till ansokan@slf.se. Ange löneanspråk i din ansökan.

Upplysningar om tjänsten lämnas av avdelnings- och kommunikationschef Ulrica Rundqvist Törning, 073-642 44 80.

Facklig representant (Akademikerföreningen) är Pelle Avelin 08- 790 33 54.

Välkommen med din ansökan!

Vi vill vara en arbetsplats med ett öppet och icke-diskriminerande förhållningssätt och arbetar för jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Till annonsförsäljare: Vi har aktivt valt de kanaler vi önskar annonsera vid och avböjer därför all försäljning av fler annonsplatser.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.