Sveriges Läkarförbund är läkarnas fackliga och professionella organisation. Förbundet grundades 1901 och har idag ca 50 000 medlemmar. Läkarförbundet arbetar med läkarnas fackliga frågor som löner, arbetsmiljö och anställningsvillkor och professionsfrågor som utbildning, forskning, etik, sjukvårdspolitik, företagande och ledarskap. Avdelningen verksamhetsstöd arbetar med medlemsservice, arkiv, internservice, IT, ekonomi och fastighet. Sveriges Läkarförbund är en partipolitiskt obunden organisation och en del av Saco.

Rollen som medlemsvårdsansvarig och biträdande avdelningschef till verksamhetsstödsavdelningen är ny vilket innebär att du får mycket ansvar samt möjlighet att forma rollen till din egen. Idag arbetar ca 60 personer på kansliet varav 18 på avdelningen för verksamhetsstöd.

Arbetsuppgifter
Som ansvarig för medlemsvård är du en central person vid avdelningen för verksamhetsstöd. I rollen har du helhetsansvar för att stötta förbundets medlemmar och föreningar i deras kontakter med förbundet. Du verkar för ökad medlemsnytta genom att utveckla befintliga medlemserbjudanden samt vidareutveckla medlemsresan i förbundet. Vidare är du även projektledare för interna projekt inom området medlemsvård. Läkarförbundet använder Salesforce som medlemssystem vilket du är systemägare för i din roll. Tillsammans med övriga medarbetare är ditt uppdrag att driva dialog med föreningarna, både via digitala forum, brev, nyhetsbrev och via olika mötes- och utbildningstillfällen. Som ansvarig för medlemsvård är du även delaktig i avdelningsövergripande arbetsuppgifter som att till exempel delta vid mässor och event.

I rollen som biträdande avdelningschef avlastar du avdelningschefen i det dagliga arbetet och utöver medlemsvård även ansvarar för områdena IT, medlemsservice, arkiv och internservice. Inom dessa områden arbetar cirka 8 personer för vilka du är närmsta chef. Rollen innebär vidare att du är avdelningschefen behjälplig i ledning och utveckling av avdelningen samt leda/ representera avdelningen när avdelningschefen har förhinder.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

  • Relevant akademisk utbildning
  • Några års erfarenhet av en ledande roll
  • Erfarenhet av att vårda relationer och medlemsadministration
  • Erfarenhet av Salesforce eller liknande CRM-system är meriterande
  • Arbetslivserfarenhet av medlemsorganisationer och föreningsliv är meriterande

Vi söker dig som har en naturlig fallenhet för ledarskap och är van att arbeta självständigt samtidigt som du interagerar väl med andra. Då du i rollen har det yttersta ansvaret över föreningens medlemmar är det viktigt att du är serviceinriktad och drivs av att vårda relationer. Vidare är du en person som har förmåga att sätta dig in i andras perspektiv och situationer. Eftersom rollen är bred och innehåller flera olika ansvarsområden behöver du ha en god förmåga att prioritera samt ett flexibelt arbetssätt.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Tillfälliga lokaler i Danderyd till och med årsskiftet 2019/2020
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag har en fråga om mitt medlemskap

Vill du ändra uppgifter i medlemsregistret, ex. byta aktuella kontaktuppgifter, anmäla examen eller byta förening i ditt medlemskap.

Om ditt medlemskap

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.