fbpx
Skrivbord med dator, telefon, kaffekopp och glasögon. Lite post-it-lappar och pennor.

Sveriges läkarförbund är läkarnas professionella och fackliga organisation med över 54 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Vi söker dig som vill arbeta och utvecklas i rollen som personalansvarig på Sveriges läkarförbund

Som personalansvarig är du rådgivande och stödjande till Läkarförbundets chefer och medarbetare. Du arbetar både strategiskt och operativt inom hela personalområdet och är en viktig spelare i många processer på förbundet. Du ingår i ledningsgruppen, rapporterar till förbundsdirektören och ingår i stabsavdelningen. Du ansvarar på uppdrag av förbundsdirektören för samverkan med de lokalt fackliga förtroendevalda.

Kompetensförsörjning, rekrytering, arbetsmiljö och rehabilitering ingår bland dina arbetsuppgifter såväl som tolkning av regelverk exempelvis arbetsrätt, fackliga förhandlingar, on- och off-boarding, lönekartläggning, lönerevisioner och anställningar samt löpande administration och framtagande av rutiner och processer inom personalområdet. Du är kontaktperson för lönefirma, pensionsaktör, resebyrå och företagshälsovård och ägare till ett antal projekt och processer angående detta. Utöver detta fungerar du även som ett arbetsgivarstöd för förbundets lokal- och delföreningar runt om i landet.

Du anordnar kansliets medarbetardagar och är den som ytterst ansvarar för vårt värderingsarbete och vidareutveckling av detta. Du arbetar efter framtagna strategier och aktivitetsbaserat utifrån de mål som finns för personalområdet. Exempel på detta kan vara att utveckla vårt arbetsgivarvarumärke, öka användarvänligheten på vårt intranät samt fortsätta utveckla och kvalitetssäkra vår on- och off-boardingprocess.

I tjänsten ingår även projektledning/-arbete för vissa kansliövergripande projekt som inte nödvändigtvis ingår i kategorin HR. Ett av de projekt du kommer arbeta med är det som gäller vår kommande återflytt till våra nyrenoverade lokaler. Du fungerar här som spindeln i nätet och är en primär kontaktperson för såväl interna som externa representanter.

Tjänsten är placerad vid Läkarförbundets tillfälliga lokaler i Danderyd där verksamheten kommer att bedrivas under den tid renovering pågår av vårt hus på Villagatan 5, Östermalm. Återflytten är planerad till mars 2020. Personalansvarig är projektledare för återflytten till vårt kansli på Villagatan.

Utbildning
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot personalfrågor eller motsvarande samt har flerårig erfarenhet av arbete inom personalområdet. Du har praktisk erfarenhet av arbete med ovan beskrivna arbetsuppgifter och känner dig trygg i din roll. Erfarenhet av fackliga förhandlingar och det personaladministrativa systemet Agda är meriterande. Din förmåga att uttrycka dig, i både tal och skrift ska vara god. Du ska även ha god erfarenhet och/eller utbildning i att leda projekt.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarsfull, lyhörd, inspirerande och tydlig. Du har en hög stresstålighet och en god förmåga att strukturera ditt arbete samtidigt som du besitter en flexibilitet att växla mellan arbetsuppgifter. Du är handlingskraftig och kommunikativ med en god förmåga att överföra din kunskap och dina resultat. Vi ser gärna att du är intresserad av fack- och professionspolitiska frågor och det är en fördel om du har erfarenhet av att ha arbetat i en intresse- eller idéburen organisation.

Om arbetsplatsen
Sveriges läkarförbund grundades 1903 och kansliet sitter på Villagatan 5 i Stockholm. Vi är cirka 60 medarbetare som arbetar på förbundskansliet, fördelat på fem olika avdelningar. Här sitter även Läkarförbundets ordförande samt våra två vice ordföranden.

Kansliets värdeord är professionell, engagerad och utvecklande. Vi arbetar aktivt med dessa och för att trivas hos oss bör du känna att de överensstämmer med dina egna värderingar och vilja vara med och bidra till att vi hela tiden utvecklas för att bli den bästa arbetsplatsen och ge våra medlemmar den bästa servicen. Läkarförbundets vision är ”För alla läkare under hela karriären”.

Tjänsten är en heltidsanställning och vi tillämpar friskvårdsbidrag, flextid och premiebestämd tjänstepension. Tillträde i augusti.

För frågor kring tjänsten, kontakta Nanna Landström, 08-790 33 12 eller Hans Dahlgren, 08-790 34 02. Facklig representant är Stefanie Friberg 08-790 33 57.

Skicka din ansökan till ansokan@slf.se senast 19 maj. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Varmt välkommen med din ansökan!

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag har en fråga om mitt medlemskap

Vill du ändra uppgifter i medlemsregistret, ex. byta aktuella kontaktuppgifter, anmäla examen eller byta förening i ditt medlemskap.

Om ditt medlemskap

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.