fbpx

Sveriges läkarförbund är läkarnas professionella och fackliga organisation med 54 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Som politisk sekreterare jobbar du med att ta fram politiskt och kommunikativt underlag åt förbundets ledning. Du arbetar även med administrativt stöd kring det demokratiska arbetet åt förbundsordförande och förbundsdirektör. I arbetsuppgifterna ingår också att ta fram underlag i politiska och fackliga frågor. Tjänsten är ett vikariat med början den 1 september 2019 till den 1 mars 2020.
Tjänsten är placerad vid Läkarförbundets tillfälliga lokaler i Danderyd där verksamheten kommer att bedrivas under den tid renovering pågår av vårt hus på Villagatan 5, Östermalm. Estimerad återflytt är mars 2020.

Utbildning
Vi söker dig som har akademisk examen. Du bör ha god kännedom om sjukvårdspolitik och fackliga frågor och ha minst tre års arbetslivserfarenhet från Sverige eller utomlands. Det är en fördel om du har erfarenhet från politik eller föreningslivet och känner dig bekväm i dessa sammanhang.

Personliga egenskaper
Du är en noggrann, prestigelös person med sinne för ordning och reda. Du har en mycket god kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt och kan snabbt sätta dig in i nya frågor. Du har en hög grad av servicekänsla och trivs med varierade arbetsuppgifter. Du har en förmåga att arbeta självständigt utifrån givet uppdrag och är flexibel och utvecklingsinriktad. Du är en person med hög stresstålighet som har förmågan att arbeta parallellt med flera projekt.

Om arbetsplatsen
Sveriges läkarförbund grundades 1903 och kansliet sitter på Villagatan 5 i Stockholm. Vi är cirka 60 medarbetare som arbetar på förbundskansliet, fördelat på fem olika avdelningar. Här sitter även Läkarförbundets ordförande samt våra två vice ordföranden.

Kansliets värdeord är professionell, engagerad och utvecklande. Vi arbetar aktivt med dessa och för att trivas hos oss bör du känna att de överensstämmer med dina egna värderingar och vilja vara med och bidra till att vi hela tiden utvecklas för att bli den bästa arbetsplatsen och ge våra medlemmar den bästa servicen. Läkarförbundets vision är ”För alla läkare under hela karriären”.

Tjänsten är en heltidsanställning och vi tillämpar friskvårdsbidrag, flextid och premiebestämd tjänstepension. Tillträde i augusti.

För frågor kring tjänsten, kontakta Hans Dahlgren, 08-790 34 02. Facklig representant är Pelle Avelin, pelle.avelin@slf.se

Skicka din ansökan till ansokan@slf.se senast 21 juli. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Varmt välkommen med din ansökan!

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.