fbpx

Sveriges läkarförbund är ett professions- och fackförbund för alla läkare under hela karriären. Vi samlar drygt 55 000 medlemmar och vår ambition är att bli ännu fler. Nu söker vi dig som är initiativrik och kommunikativ med stark drivkraft och intresse för rekrytering och marknadsföring.

Vi erbjuder en tjänst där du får kombinera arbetet som studenthandläggare med medlemsrekrytering och medlemsvård. Tjänsten är på heltid med fördelningen 50 procent som studenthandläggare och 50 procent som marknadskommunikatör, där du kommer att arbeta nära marknadsansvarig. Som studenthandläggare är du kanslikontakt för Sveriges läkarförbund Student, som består av åtta lokalföreningar. Studerandeförbundet samlar läkarstudenter på studieorterna runt om i Sverige och i utlandet.

Tjänsten stärker den satsning som Läkarförbundet gör inom medlemsrekrytering och medlemsvård.

Du kommer att vara placerad på avdelningen för kommunikation.

Exempel på arbetsuppgifter

Arbetet som Studenthandläggare innebär bland annat:

  • Bistå Sveriges läkarförbund Students förbundsstyrelse i utrednings- och påverkansarbete (enkäter, rapporter, debattartiklar, remissvar) utifrån Sveriges läkarförbund Students politik
  • Koordinera utbildningar för medlemmar och förtroendevalda i Sveriges läkarförbund Student
  • Medlemsjour 2–3 h/vecka
  • Ekonomihantering (regelbunden kontering, fakturahantering och uppföljning)

Arbetet med medlemsrekrytering och medlemsvård innebär bland annat:

  • Planera, genomföra och följa upp aktiviteter kopplade till medlemsrekrytering och medlemsvård för läkarstudenter i Sverige och utomlands
  • Vara med och utveckla nya idéer och koncept inom rekrytering och medlemsvård
  • Planera, medverka och följa upp mässor, event och andra mötesplatser för befintliga och potentiella medlemmar
  • Uppdatera webb/tryckt material/sociala medier med rekryterande innehåll
  • Medverka på rekryteringsutbildningar för läkarstudenter och coacha lokalt rekryteringsansvariga

Utbildning/Erfarenhet

Vi söker dig som har en akademisk examen eller motsvarande inom kommunikation och/eller marknadsföring. Eller så är du statsvetare med intresse för kommunikation. Du har goda kunskaper i Office365 och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är meriterande om du har kunskap om medlemsrekrytering, arbete i sociala medier, Photoshop och digital kommunikation. Det är också ett plus om du har erfarenhet från en politiskt styrd eller ideell organisation så som till exempel studentkår eller facklig verksamhet.

Personliga egenskaper

Det här är en roll för dig som är bra på att bygga relationer och samarbeta, samtidigt som du är driven och kan planera och genomföra arbetet självständigt. Som studenthandläggare hos oss är du ansiktet utåt mot läkarstudenterna på Sveriges olika lärosäten och du bör därför trivas i en roll med många kontakter och kunna kommunicera kring fördelarna med vårt medlemserbjudande. Vi ser att du som söker tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter, har sinne för ordning och är en god administratör.

Övrigt

Tjänsten är placerad på Sveriges läkarförbunds kontor på Villagatan 5 i Stockholm. Du kommer att ha din hemvist på avdelningen för kommunikation. Resor och helgarbete förekommer i tjänsten.

Arbetet med medlemsrekrytering sker tillsammans med kommunikationsavdelningen och stäms av med avdelningschefen för kommunikation.

Vi erbjuder en tidsbegränsad anställning på cirka två år. Det ingår resor i tjänsten och helgarbete förekommer. Vi tillämpar premiebestämd pensionslösning. Ange ditt löneanspråk i din ansökan.

Vid frågor om tjänsten kontakta Ulrica Törning, Kommunikationschef, 073-642 22 80. Facklig representant (Akademikerföreningen) är Pelle Avelin 08-790 33 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 5 juni till ansokan@slf.se

Vid den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.