fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info Under sommaren har vi förändrade öppettider, här hittar du aktuella öppettider 

Arbetsbeskrivning

Du kommer att vara förbundets arbetsrättsspecialist och huvudsakligen arbeta med att stötta organisationen med arbetsrättsliga råd och även arbeta som ombud för förbundet i domstolsprocesser inom såväl arbetsrätt som ansvarsfrågor med mera. Arbetet innefattar vidare sedvanliga arbetsuppgifter för en förbundsjurist såsom att kvalitetssäkra och ta fram rutiner och instruktioner för hantering av juridiska ärenden i förbundet samt driva och delta i utredningar och nätverk, både interna och externa. I rollen ingår även omvärldsbevakning samt att genomföra och ta fram utbildningar inom verksamhetens område.

Arbetet ställer höga krav på självständigt arbete och stort engagemang, arbetet är omväxlande och du behöver snabbt kunna sätta dig in i olika frågeställningar.

Avdelningen består idag av 19 personer. Förutom avdelningschef, chefsjurist tillika biträdande avdelningschef och chefsförhandlare arbetar här förbundsjurister, ombudsmän, rådgivare, statistiker, projektkoordinator och administratörer. Tillsammans täcker avdelningen förbundets olika rättsområden.

Du kommer att rapportera till Chefsjuristen/Biträdande avdelningschefen och kommer att sitta i nyrenoverade lokaler på Villagatan 5 i Stockholm.

Vem är du?

Du har en juristexamen och mycket goda kunskaper inom arbetsrätt samt minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Du har processvana från förvaltningsrätt, tingsrätt och/eller arbetsdomstol och för att kunna självständigt driva dina arbetsuppgifter i denna roll bör du ha tidigare erfarenhet från arbetstagar- eller arbetsgivarorganisation. Har du dessutom intresse av hälso- och sjukvård är det meriterande.

Vi ser att du är en person med hög energi och driv som vill vara med och utveckla organisationen. Du är en analytisk jurist som är förtroendeingivande och trygg och trivs med att samarbeta med andra. Vidare trivs du i en omväxlande miljö och har ett flexibelt men ändå strukturerat arbetssätt. På Sveriges läkarförbund arbetar vi tillsammans i team men även självständigt och du känner dig bekväm med att ha en konsultativ roll, både för interna kollegor och externa kontakter.

Du erbjuds

Du erbjuds en mycket central roll på en spännande och energifylld arbetsplats med glada kollegor. Sveriges läkarförbund är en arbetsplats i utvecklingsfas där du har stora möjligheter och där dina egenskaper får utvecklas.

Övrigt

Fackliga företrädare är Pelle Avelin (Akademikerföreningen) 08-790 33 54 och Jenny Lundqvist (SRAT) 070-790 37 44.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges läkarförbund med Jurek Rekrytering & Bemanning. Välkommen med din ansökan inklusive löneanspråk via www.jurek.se, notera att vi kommer att arbeta med urval under sommarmånaderna men att intervjuer först kommer att ske under de första veckorna i augusti.

Vi tar av dataskyddsskäl tyvärr inte emot ansökningar via e-post. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Elvung på maria.elvung@jurek.se eller Ulriikka Järnefelt på ulriikka.jarnefelt@jurek.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Om verksamheten

Sveriges läkarförbund är ett professions- och fackförbund för alla läkare under hela karriären. Läkarförbundet är en del av Saco. Vi arbetar med fackliga frågor som löner, arbetsmiljö och anställningsvillkor samt professionsfrågor som utbildning, forskning, etik, sjukvårdspolitik, företagande och ledarskap.

Majoriteten av Sveriges läkare är medlemmar, vilket är vår styrka: tillsammans kan vi påverka framtidens hälso- och sjukvård.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.