fbpx

info Vi uppdaterar vår webbplats med fler bra funktioner för dig som medlem. Detta kan innebära störningar i inloggningen till Min sida. Vi ber om ditt tålamod!
Har du uppgifter som måste uppdateras och inte kan logga in är du välkommen att skicka en e-post med ditt ärende.

Skrivbord med dator, telefon, kaffekopp och glasögon. Lite post-it-lappar och pennor.

Sveriges läkarförbund är läkarnas fack- och professionsförbund med 54 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Du kommer huvudsakligen arbeta med att stötta och ge arbetsrättsliga råd och anvisningar till förbundets medlemmar, medlemsrådgivare och förtroendevalda men det kan även uppkomma interna arbetsrättsliga frågor. Arbetet innefattar vidare bland annat att leda tvisteförhandlingar och andra förhandlingar inom det arbetsrättsliga området samt att driva och delta i utredningar, både interna och externa. I rollen ingår även omvärldsbevakning samt att genomföra utbildningar inom området. Utöver de arbetsrättsliga frågeställningarna kommer du också att arbeta med hälso- och sjukvårdsfrågor som i förekommande fall kan leda till rättsprocesser i framförallt förvaltningsrättsliga ärenden.

Arbetet ställer höga krav på självständigt arbete, stort engagemang och förståelse för medlemmarnas behov. Arbetet är omväxlande och du behöver snabbt kunna sätta dig in i medlemmarnas frågeställningar.

Du kommer att rapportera till avdelningschefen för avdelningen Arbetsliv och juridik. Avdelningen består idag av 18 personer. Förutom chefsjurist och chefsförhandlare arbetar här förbundsjurister samt rådgivare och ombudsmän. Tillsammans täcker avdelningen förbundets olika rättsområden.

Vem är du?

Du har en juristexamen och mycket goda kunskaper samt minst fem års arbetslivserfarenhet inom arbetsrätt. Har du dessutom förbundserfarenhet samt intresse av hälso- och sjukvård är det meriterande. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av tvistelösning och viss förhandlingsvana.

Du förväntas ta ett stort ansvar och tycker om att ha en central och utåtriktad roll. Du har lätt för att kommunicera, är förtroendeingivande och trygg. Vidare trivs du i en omväxlande miljö och har ett flexibelt men ändå strukturerat arbetssätt. På Sveriges läkarförbund arbetar vi tillsammans i team men även självständigt och du känner dig bekväm med att ha en konsultativ roll, både för interna kollegor och externa kontakter.

Vad vi erbjuder dig

Du erbjuds en mycket central roll på en spännande och energifylld arbetsplats med glada kollegor. Sveriges läkarförbund är en arbetsplats i utvecklingsfas där du har stora möjligheter och där dina egenskaper får utvecklas.

Om arbetsplatsen

Sveriges läkarförbund grundades 1903 och kansliet sitter på Villagatan 5 i Stockholm. Vi är cirka 60 medarbetare som arbetar på förbundskansliet, fördelat på fem olika avdelningar. Här sitter även Läkarförbundets ordförande samt våra två vice ordföranden.

Kansliets värdeord är professionell, engagerad och utvecklande. Vi arbetar aktivt med dessa och för att trivas hos oss bör du känna att de överensstämmer med dina egna värderingar och vilja vara med och bidra till att vi hela tiden utvecklas för att bli den bästa arbetsplatsen och ge våra medlemmar den bästa servicen. Läkarförbundets vision är ”För alla läkare under hela karriären”.

Initialt arbetar du i Läkarförbundets tillfälliga lokaler i Danderyd, där verksamheten bedrivs under den tid renovering pågår av vårt hus på Villagatan 5, Östermalm. Estimerad återflytt är mars 2020.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande. Vi tar inte emot ansökningar via e.post.

Tjänsten är en heltidsanställning, vi tillämpar friskvårdsbidrag, flextid och premiebestämd tjänstepension.

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Elin Psilander på elin.psilander@jurek.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.