fbpx

info Just nu har vi utmaningar med inloggningen in via betalväggar på webbplatsen. När du vill logga in för att ta del av innehåll, välj då att logga in genom att klicka på ”Logga in” i den blå navigeringen längst upp på sidan. Tack för ditt tålamod!

Om företaget
Sveriges läkarförbund är läkarnas fack- och professionsförbund med ungefär 54 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Rollen som IT-ansvarig ingår i Avdelningen för Verksamhetsstöd. På avdelningen arbetar 18 personer inom områdena arkiv- och internservice, ekonomi, fastigheter samt medlemsvård. Till stöd i din roll har du en IT-administratör på halvtid. På förbundskansliet arbetar cirka 60 personer. Du kommer att samverka tätt med alla avdelningar på kansliet

Arbetsuppgifter
I rollen som IT-ansvarig är ditt huvudsakliga fokus att leda, planera och organisera förbundets IT-verksamhet och IT-miljö. Du ansvarar för att ta fram förbundets IT- strategi, såväl på kort som på lång sikt. Du har ett helhetsansvar för IT-arbetet och förväntas agera rådgivare och axla rollen som expert. Du är avtalsansvarig för externa leverantörer så som systemleverantörer och drift av IT-support. Du ges möjlighet att analysera nuvarande arbetssätt och driva dina slutsatser och idéer framåt. Vidare är du uppdaterad kring nyheter inom ditt område för att kunna föreslå hur ny teknik kan omsättas i verksamhetsnytta. Du samarbetar tätt med ledning och andra nyckelpersoner inom förbundet för att samordna arbetet.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

  • Eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet
  • Du har mycket god kunskap inom IT generellt och behärskar alla delar av O365
  • Du utmanas av att omsätta IT-lösningar till nytta för digital kommunikation, för att exempelvis stärka affären i det digitala mötet med medlemmen
  • Du har beställarerfarenhet från enklare till mer komplexa upphandlingar
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift

För att trivas i rollen är du en strukturerad person som tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Du behöver trivas med att arbeta självgående och driva ditt eget arbete framåt. Du är initiativtagande och ser möjligheter till förbättring och initierar lösningar. Då du i rollen har flera kontaktytor både internt och externt har du enkelt för att samarbeta samt är kommunikativ och har en god social förmåga.

Om oss
Hos oss blir du en del av ett härligt gäng där vi hjälper varandra. Vi lyckas i vårt uppdrag genom att följa våra värderingar som är att vara engagerande, utvecklande och professionella.

Vi erbjuder alla anställda friskvårdsbidrag. Vi har också en egen personalmatsal där vi äter lunch till ett förmånligt pris. Vi sitter i dag i Danderyd men flyttar snart tillbaka till våra nyrenoverade lokaler på Villagatan på Östermalm.

Övrig information

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid

Plats: Stockholm, Villagatan 5

Lön: Enligt överenskommelse

Frågor: Upplysningar om tjänstens innehåll lämnas av avdelningschef Kajsa Värna 070-790 35 02. Frågor om rekryteringsprocessen ställs till Linn Eiman på Bravura, 070 434 17 96.

Facklig representant (Akademikerföreningen) är Pelle Avelin 08- 790 3354 och Jenny Lundqvist (SRAT) 08-790 33 00.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.