Datorer

Sveriges läkarförbund är läkarnas professionella och fackliga organisation med 53 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Nu söker vi dig som vill arbeta som ombudsman hos oss på Sveriges läkarförbund

Avdelningen för arbetsliv och juridik söker nu nya kollegor på grund av pensionsavgångar.

På avdelningen har vi ett tätt samarbete kollegor emellan och arbetar bland annat med kollektivavtalsförhandlingar inom den statliga, kommunala och privata sektorn samt utveckling av de centrala kollektivavtalen. Vi arbetar även med pensionsavtal, arbetsrättsliga frågeställningar och lägger stor vikt vid medlemsrådgivning till såväl medlemmar som förtroendevalda. Vi bedriver även en omfattande facklig utbildningsverksamhet samt stöttar våra lokalföreningar ofta på distans gällande arbetsrättsliga frågor och avtalsfrågor som uppkommer lokalt.

Avdelningen består av 18 medarbetare vilka förutom avdelningschef består av ombudsmän/förhandlare, administratörer, chefsförhandlare och chefsjurist. Vi har en bred kompetens på avdelningen och står rustade att möta de allra flesta frågor. Just nu behöver vi komplettering inom områdena kring förhandling, gärna med erfarenhet från privat sektor.

Du som söker tjänsten ska ha relevant högskoleutbildning och du får gärna ha erfarenhet av att arbeta i intresseorganisationer. Vi söker dig som vill vara med och göra skillnad och som kan se din del i helheten och ta ansvar för dina områden och arbetsuppgifter. Vi ser att du är service- och samarbetsinriktad och inser vikten av att alltid göra sitt bästa. Du har inga problem att prata med, eller inför, nya människor och har ett engagemang för våra arbetsområden. Vi ser gärna att du har erfarenhet av lönebildning och diskriminering och förutsätter att du trivs med utbildningsverksamhet.

Kansliets värdeord är professionell, engagerad och utvecklande. Vi arbetar aktivt med dessa och för att trivas hos oss bör du vilja skriva under på dessa ord och vilja vara med och bidra till att vi hela tiden utvecklas till att bli en av de bästa arbetsplatserna och att vi ger våra medlemmar den bästa servicen. Läkarförbundets vision är ”För alla läkare under hela karriären”.

Känner du att detta passar in på dig? Varmt välkommen med din ansökan senast den 20/1 till ansokan@slf.se Märk din ansökan ”Ombudsman”.

Sveriges läkarförbund grundades 1901. Vi är cirka 60 medarbetare som arbetar på förbundskansliet, fördelat på fem olika avdelningar. Här sitter även Läkarförbundets ordförande samt våra två vice ordföranden.

Tjänsten är en heltidsanställning och vi tillämpar friskvårdsbidrag, flextid och premiebestämd tjänstepension.

För frågor gällande tjänsten kontakta avdelningschef Malin Nordstrand, 08-790 33 52. Facklig kontaktperson är Stefanie Friberg, telefon 08-790 33 57

Vi vill vara en arbetsplats med ett öppet och icke-diskriminerande förhållningssätt och arbetar för jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Till annonsförsäljare: Vi har aktivt valt de kanaler vi önskar annonsera vid och avböjer därför all försäljning av fler annonsplatser

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag har en fråga om mitt medlemskap

Vill du ändra uppgifter i medlemsregistret, ex. byta aktuella kontaktuppgifter, anmäla examen eller byta förening i ditt medlemskap.

Om ditt medlemskap

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.