fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info Under sommaren har vi förändrade öppettider, här hittar du aktuella öppettider 

År 1997 bolagiserades KVALPRAK och S-SPLF äger numera en del av företaget. Man har fortsatt utvecklingen av nya ledningssystem med produkter som t ex KVALPRAK 2000 och KVALRAK WEB som är helt digitala, och man har även utvecklat KIV (Kvalitet i Vården) som omfattar all personal på en klinik.

Under år 2018 har KVALPRAK utvecklat produkterna KVALPRAK FLEX och KIV 8.0, ledningssystem som förutom att kvalitetssäkra även påverkar lönsamhet och konkurrenskraft. Lanseringen av dessa produkter sker under första kvartalet 2019 och syftet är att utveckla ledning samt förenkla administrationen i den privata vården. Båda produkterna omfattar dokumentstyrning, avvikelserapportering, riskanalys, händelseanalys, kvalitetsprotokoll, information och rapporter/statistik. I båda systemen finns också lagar och regler samt mallar för vissa dokument.

Medlemmar i SPLF erbjuds rabatterat pris på KVALPRAK AB:s produkter.

Bolaget Kvalprak AB ägs till 49% av S-SPLF och till 51% av Processutveckling AB. S-SPLF har ordförandeposten och 2 ledamöter i styrelsen.  Vi har haft två styrelsemöten på vår- och två styrelsemöten på höstterminen. Vi diskuterar behovet av ett företag som utvecklar och förvaltar produkten vidare.

KVALPRAK tillhandahåller mallar för olika dokument som är krav för verksamhetsstyrning inom sjukvården. Patientsäkerhetsberättelse, miljö och personalfrågor är exempel på aktuella områden. Som kund hos KVALPRAK AB kan du köpa kvalitetssäkrings- och ledningsprogram. Kvalprak Flex är en produkt för mindre mottagningar och KiV(Kvalitet i vården) för större mottagningar/företag.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.