Hoppa till innehåll
Nyheter
Juridisk rådgivning – Avtal med Advokatfirman Wåhlin

Juridisk rådgivning – Avtal med Advokatfirman Wåhlin

Föreningens helägda bolag SPLSAB har tecknat avtal med Advokatfirman Wåhlin för juridisk rådgivning till både SPLF, SPLSAB och dess enskilda medlemmar. Avtalet innebär att alla medlemmar har rätt till en gratis rådgivningstimma och därefter ges rådgivning till ett reducerat pris.

Nyhet
Övriga nyheter

Wåhlin är en fullservicebyrå med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg. Det innebär att Wåhlin kan hjälpa till med allt inom affärsjuridiken, såsom ägarfrågor, arbetsrätt, hyresfrågor, skatterätt, tvister och alla typer av avtal. Du som medlem kan bland annat få hjälp med:

  • Upprättande av olika samarbetsavtal och kompanjonsavtal
  • Översyn av avtalsvillkor med leverantörer
  • Genomgång av leasing-och andra finansieringsavtal
  • Framtagande av standardvillkor och avtalsbestämmelser för patienterna
  • Upprättande av anställningsavtal, biträde vid uppsägningar, varsel och omorganisationer samt andra anställningsfrågor
  • Förhandling med hyresvärd, granskning och framtagande av hyresavtal
  • Försäljning eller köp av praktiker innefattande etableringsfrågor
  • Biträde och medling vid ägartvister och andra typer av tvister
  • Biträde vid indrivning av obetalda fakturor
  • Biträde vid krav från patienter
  • Rådgivning kring skatt, moms och arbetsgivaravgifter, skattefrågor vid generationsskiften och omstruktureringar samt fåmansföretagsbeskattning

Wåhlin har även erfarenhet av de olika regulatoriska lagstiftningar som gäller för privatläkare och erbjuder rådgivning där Läkarförbundets egna jurister inte kan bistå.

Läs gärna mer på Wåhlins hemsida, www.wahlinlaw.se, och tveka inte att höra av er till Wåhlin. Kontaktperson är advokat Fredrika Hörlin, som nås på fredrika.horlin@wahlinlaw.se eller på 0705-201330.

Fakta om Wåhlin

Wåhlin är en affärsjuridisk advokatbyrå som etablerades i Göteborg 1964. Vi jobbar nära dig som klient för att skapa trygga och smidiga affärer, oavsett om du har din verksamhet lokalt, nationellt eller internationellt.

Vi är medlemmar i Interlaw, en sammanslutning av oberoende advokatbyråer spridda över mer än femtio länder, och kan därför se till att du som klient får bästa rådgivning var helst i världen behovet finns.

Som vår klient kan du alltid vara trygg med att vi arbetar för att hjälpa dig att hitta snabba och effektiva lösningar. Vi leder dig genom hela processen – från första förhandlingen till det att sista avtalet är undertecknat. Vi lyssnar på ditt behov och ser till att du får det du behöver. Ibland är lösningen standardiserad, ibland skräddarsydd. Vi söker nå den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen för just dig.

För att kunna erbjuda rätt kunskap till rätt klient har våra medarbetare olika specialkompetenser och vårt team kan variera från case till case. Tillsammans hittar vi lösningarna för din verksamhet – alltid med stort engagemang, affärsfokus och förståelse för de utmaningar som affärslivet innebär.


Fler nyheter


Nyhetsbrev Mars 2024

Januari och februari har varit stabilt kalla och ogästvänliga, snö i vissa delar och iskallt regn samt hård blåst på andra ställen, men ändå är temperaturer på västkusten och i Skåne som vid en meteorologisk vår. Så rent statistiskt så …
Nyhetsbrev


Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Juridisk rådgivning – Avtal med Advokatfirman Wåhlin