Hoppa till innehåll
Nyheter
Civilministern pressas på svar om lika villkor för offentliga och privata vårdgivare

Civilministern pressas på svar om lika villkor för offentliga och privata vårdgivare

Margareta Cederfelt(M) ställer skriftlig fråga till Civilminister Ardalan shekarabi. Civilministerns svar: "Ärendet bereds i Regeringskansliet".

Nyhet
Övriga nyheter

Moms på uthyrningspersonal inom vården skapar orättvisa villkor mellan privata och offentliga vårdgivare, där staten kompenserar landstingen för kostnader som privata vårdgivare själva får stå för. Riksdagen har, som vi tidigare skrivit om, uppmanat regeringen att skyndsamt utreda konsekvenserna av vårdmomsen och ge förslag på hur man kan neutralisera negativa konsekvenser.

Att ställa frågor till statsråden är en av riksdagsledamöternas möjligheter att kontrollera och få information om regeringens arbete. Margareta Cederfelt har valt att ställa en skriftlig fråga till Civilminister Ardalan Shekarabi, där hon bland annat hänvisar till Vårdföretagarnas konsekvensanalys. Riksdagsledamotens fråga var som följer:

”Vilka åtgärder avser statsrådet att vidta för att vårdföretagare inte ska behöva stänga sina verksamheter till följd av den så kallade vårdmomsen och att konkurrensvillkoren mellan offentligt och privat driven sjukvård inte ska snedvridas till följd av momsen i fråga?” 

Civilministerns svar var tyvärr knapphändigt, och den enda åtgärden civilministern pekar på, med hänsyftning på Riksdagens uppmaning, är att ”ärendet bereds i regeringskansliet”.


Fler nyheter


Nyhetsbrev Mars 2024

Januari och februari har varit stabilt kalla och ogästvänliga, snö i vissa delar och iskallt regn samt hård blåst på andra ställen, men ändå är temperaturer på västkusten och i Skåne som vid en meteorologisk vår. Så rent statistiskt så …
Nyhetsbrev


Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Civilministern pressas på svar om lika villkor för offentliga och privata vårdgivare