fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info Under sommaren har vi förändrade öppettider, här hittar du aktuella öppettider 

Moms på uthyrningspersonal inom vården skapar orättvisa villkor mellan privata och offentliga vårdgivare, där staten kompenserar landstingen för kostnader som privata vårdgivare själva får stå för. Riksdagen har, som vi tidigare skrivit om, uppmanat regeringen att skyndsamt utreda konsekvenserna av vårdmomsen och ge förslag på hur man kan neutralisera negativa konsekvenser.

Att ställa frågor till statsråden är en av riksdagsledamöternas möjligheter att kontrollera och få information om regeringens arbete. Margareta Cederfelt har valt att ställa en skriftlig fråga till Civilminister Ardalan Shekarabi, där hon bland annat hänvisar till Vårdföretagarnas konsekvensanalys. Riksdagsledamotens fråga var som följer:

”Vilka åtgärder avser statsrådet att vidta för att vårdföretagare inte ska behöva stänga sina verksamheter till följd av den så kallade vårdmomsen och att konkurrensvillkoren mellan offentligt och privat driven sjukvård inte ska snedvridas till följd av momsen i fråga?” 

Civilministerns svar var tyvärr knapphändigt, och den enda åtgärden civilministern pekar på, med hänsyftning på Riksdagens uppmaning, är att ”ärendet bereds i regeringskansliet”.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.