fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

SKR kom den 2 juni i år med en rekommendation om ersättning för digitala vårdåtgärder till vårdgivare verksamma på den nationella taxan. Man lämnade öppet för Regionerna att antingen förhandla detta tillsammans med företrädare för taxeläkarna, alternativt att varje vårdgivare för sig förhandlar om ett avtal med regionen.

Det har gått väldigt trögt med förhandlingarna om digitala vårdbesök i Region Stockholm. S-SPLF har tillsammans med fysioterapeuterna i Stockholm haft kontakt med förvaltningen(HSF) och hade ett digitalt möte med deras tjänstemän den 24 juni i år. Tjänstemännen hade ett stort antal invändningar, och det kändes näst intill omöjligt att nå en överenskommelse om digitala vårdkontakter med regionen. Mötet avslutades med att förvaltningen veckan därpå skulle ta kontakt med S-SPLF och Fysioterapeuterna via mail. Den kontakten har uteblivit.

S-SPLF tog åter kontakt med politikerna i regionen den 2 juli i år och har via mail fått svaret att politikerna skulle återkomma i sakfrågan, vilket inte har skett till dags dato. Vi hoppas på snar positiv respons från Region Stockholm.

Hannu Määttänen
Ordförande i Storstockholms Privatläkarförening


Kontaktperson

  • Hannu Määttänen
    Ordförande Storstockholms Privatläkarförening

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.