Hoppa till innehåll
Nyheter
Digitala vårdåtgärder av vårdgivare verksamma på den Nationella Taxan

Digitala vårdåtgärder av vårdgivare verksamma på den Nationella Taxan

Senaste utvecklingen i Region Stockholm.

Nyhet
Stockholmsnyheter

SKR kom den 2 juni i år med en rekommendation om ersättning för digitala vårdåtgärder till vårdgivare verksamma på den nationella taxan. Man lämnade öppet för Regionerna att antingen förhandla detta tillsammans med företrädare för taxeläkarna, alternativt att varje vårdgivare för sig förhandlar om ett avtal med regionen.

Det har gått väldigt trögt med förhandlingarna om digitala vårdbesök i Region Stockholm. S-SPLF har tillsammans med fysioterapeuterna i Stockholm haft kontakt med förvaltningen(HSF) och hade ett digitalt möte med deras tjänstemän den 24 juni i år. Tjänstemännen hade ett stort antal invändningar, och det kändes näst intill omöjligt att nå en överenskommelse om digitala vårdkontakter med regionen. Mötet avslutades med att förvaltningen veckan därpå skulle ta kontakt med S-SPLF och Fysioterapeuterna via mail. Den kontakten har uteblivit.

S-SPLF tog åter kontakt med politikerna i regionen den 2 juli i år och har via mail fått svaret att politikerna skulle återkomma i sakfrågan, vilket inte har skett till dags dato. Vi hoppas på snar positiv respons från Region Stockholm.

Hannu Määttänen
Ordförande i Storstockholms Privatläkarförening


Kontaktperson

  1. Hannu Määttänen
    Ordförande Storstockholms Privatläkarförening

Fler nyheter


Nyhetsbrev Mars 2024

Januari och februari har varit stabilt kalla och ogästvänliga, snö i vissa delar och iskallt regn samt hård blåst på andra ställen, men ändå är temperaturer på västkusten och i Skåne som vid en meteorologisk vår. Så rent statistiskt så …
Nyhetsbrev


Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Digitala vårdåtgärder av vårdgivare verksamma på den Nationella Taxan