fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info Under sommaren har vi förändrade öppettider, här hittar du aktuella öppettider 

Vårdmomsen slår hårt mot verksamheten hos många privata vårdgivare. Vi välkomnar därför att regeringen, C och L försöker hitta vägar att lösa den akuta situationen som drabbar många vårdgivare. Men detta måste ses som en akut åtgärd och inte en långsiktig lösning. 

Den momskompensation som regionerna idag ger i avtal med privata vårdgivare varierar stort. Alltför många gånger har vi sett hur statliga medel inte kommit privata vårdgivare till del utan stannat i regionerna. Regeringen måste säkra att momskompensationen verkligen når fram till de privata vårdgivarna.

Det är även fortsatt oklart om vad som omfattas av momsplikt utöver det uppenbara att läkare som arbetar via bemanningsföretag måste momsbeläggas.

Vi arbetar vidare för att påverka Skatteverket och Regeringen så att alla oklarheter kan redas ut och på sikt att vård åter blir helt momsfri eller att staten säkerställer full kompensation till privata vårdgivare.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.