Hoppa till innehåll

Vår medlemsservice, medlemsrådgivning och reception kommer att hålla stängt under påskhelgen från torsdag den 28 mars klockan 12.00 till tisdag den 2 april klockan 9.00.

Nyheter
Nationella taxan höjs

Nationella taxan höjs

Nationella taxans arvodesnivåer höjs med 2,3 procent även för året 2022.
Nyhet
Övriga nyheter
höjning
Nationella taxan höjs med 2,3% för 2022

Förhandlingarna genomfördes under hösten 2020 och omfattade då höjning med 2,3 procent för året 2021 och möjlighet att förlänga med samma höjning för året 2022. Det är den förlängningen som har skett. De nya nivåerna gäller från den 1 januari 2022. Vi ska vara nöjda med uppgörelsen som har givit jämförelsevis mycket bra nivåer under dessa år.  Uppgörelsen med SKR innebär också att den tillfälliga möjligheten för läkare att erbjuda digitala vårdbesök förlängs under året 2022.

Som en del av överenskommelsen har Läkarförbundet, Fysioterapeuterna och SKR gett en avsiktsförklaring angående taxans kommande utveckling. Det är viktigt att det även fortsättningsvis finns en möjlighet att driva små företag i vården. Ambitionen är givetvis att det ska finnas så goda förutsättningar som möjligt för att ta tillvara de resurser som finns. 

Antalet läkare verksamma med läkarvårdsersättning är enligt SKR:s redovisning 671 (år 2020).


Fler nyheter


Nyhetsbrev Mars 2024

Januari och februari har varit stabilt kalla och ogästvänliga, snö i vissa delar och iskallt regn samt hård blåst på andra ställen, men ändå är temperaturer på västkusten och i Skåne som vid en meteorologisk vår. Så rent statistiskt så …
Nyhetsbrev


Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare