Hoppa till innehåll
Nyheter
Nyhetsbrev S-SPLF September III 20202

Nyhetsbrev S-SPLF September III 20202

S-SPLF för en dialog med Läkarförbundets jurist Mia Wallgren gällande Tjänsteutlåtandet HSN 2020-0845 och våra överklaganden samt Förvaltningsrättens beslut (2020-09-18). Förvaltningsrätten har inte meddelat inhibition av det överklagade beslutet. Du finner Mias kommentarer angående detta nedan.

Nyhet
Stockholms nyhetsbrev

”Hej

Jag har fått många frågor efter förvaltningsrättens beslut i mål nr 20014-20, att inte meddela inhibition av det överklagade beslutet, HSN den 25 augusti 2020.

Det är ett delbeslut och alltså inte ett slutligt avgörande huruvida beslutet ska upphävas. Domstolen har nu endast tagit ställning till frågan om inhibition/verkställighetsförbud. Det är oerhört svårt att få ett sådant, vilket ni förstår om ni läser domstolens skäl för beslut. Det krävs övertygande skäl för att beslutet strider mot lag och det utan djupare granskning. Målet är alltså inte slutligt avgjort och finns kvar hos domstolen.

Beslutet i frågan om verkställighetsförbud / inhibition är också möjligt att överklaga men det kräver i detta fall prövningstillstånd i kammarrätten. Alltså behövs både prövningstillstånd och verkställighetsförbud. Ni kan läsa i bilagan till domstolens beslut, i vilka fall domstolen meddelar prövningstillstånd. Överklagandefristen löper ut den 9 oktober 2020 (tidigast). Intentionen är att ni ska få ett exempel till överklagande av beslutet i frågan om inhibition som kommer att distribueras på samma sätt som tidigare. Ni kommer alltså att få möjligheten att lägga till era egna uppgifter och sedan skicka in det till förvaltningsrätten med e-post i rätt tid. Vänligen avstå från att påminna om tidsaspekten – jag har den i åtanke.

Självklart är det upp till var och en att bestämma hur de vill hantera sitt eget domstolsärende och exempelvis ge in sin egen inlaga till domstolen istället. Det kommer att bli flera tillfällen till att bedöma läget och möjligheterna under processens gång.

 

Med vänlig hälsning,

Mia Wallgren

_________________

Sammanfattningsvis kommer Mia att skriva ett förslag till överklagande av Förvaltningsrättens beslut. Förslaget kommer att levereras av S-SPLF till kollegerna i tid så ni hinner skriva ert namn, personuppgifter samt kontaktuppgifter och mejla / posta till Förvaltningsrätten. Förvaltningsrätten kommer sedan vidarebefordra överklagandet till kammarrätten.

Därefter kommer nästa fas i domstolsprövningen. Vårt yttrande som svar till Region Stockholms yttrande. Vi kommer att hålla er uppdaterade via Nyhetsbrev och Senaste Nytt på hemsidan.

Med vänliga hälsningar

Hannu Määttänen
Ordförande S-SPLF


Fler nyheter


Nyhetsbrev Mars 2024

Januari och februari har varit stabilt kalla och ogästvänliga, snö i vissa delar och iskallt regn samt hård blåst på andra ställen, men ändå är temperaturer på västkusten och i Skåne som vid en meteorologisk vår. Så rent statistiskt så …
Nyhetsbrev


Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare