Hoppa till innehåll

Vår medlemsservice, medlemsrådgivning och reception kommer att hålla stängt under påskhelgen från torsdag den 28 mars klockan 12.00 till tisdag den 2 april klockan 9.00.

Nyheter
Politisk strid om vårdmomsen – kan slå hårt mot landsbygden

Politisk strid om vårdmomsen – kan slå hårt mot landsbygden

Striden om moms på konsulttjänster i vården fortsätter. När statsministern fick frågan i Riksdagen hade han aldrig hört talas om frågan, nu har vi även fått finansminister Magdalena Anderssons syn på saken - på fråga av Per Åsling(C) svarar hon att hon tycker att läkare ska ta timanställning istället för att vara egenföretagare.

Nyhet
Övriga nyheter

Se här SVT:s inslag om vårdmomsen, som visar hur särskilt landsbygden kan drabbas hårt om Skatteverkets nya tolkning implementeras den 1/7, som planerat.

 

Läs gärna mer om momsfrågan på vår momssida, där du kan läsa en sammanfattning och senaste nytt i frågan om moms på konsulttjänster i vården.


Fler nyheter


Nyhetsbrev Mars 2024

Januari och februari har varit stabilt kalla och ogästvänliga, snö i vissa delar och iskallt regn samt hård blåst på andra ställen, men ändå är temperaturer på västkusten och i Skåne som vid en meteorologisk vår. Så rent statistiskt så …
Nyhetsbrev


Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Politisk strid om vårdmomsen – kan slå hårt mot landsbygden