Hoppa till innehåll
Nyheter
Senaste nytt S-SPLF – juni 2020

Senaste nytt S-SPLF – juni 2020

Här kommer senaste nytt för privatläkare i Region Stockholm.

Nyhet
Stockholmsnyheter

COVID-19 krisen får långtgående följder för oss alla, framför allt för oss småföretagare som S-SPLF representerar, vad gäller:

  • Korttidspermittering –  se tillväxtverket.se
  • Hyreslättnad. Lagen om hyresrabatt under pandemin omfattar inte sjukvård, så f.n. kan vi inte ansöka om några bidrag härvidlag från staten. Frågan är uppe i regeringen även den, och vi återkommer om det ändras. Däremot står det ju var och en fritt att föra en diskussion med sin hyresvärd ang. tillfällig hyresrabatt.
  • Ersättning för digitala besök för taxeläkare : Regeringen har fattat beslut om detta i slutet av vecka 21. Förhandlingar pågick mellan SKR ock SLF under v 22. SKR avbröt förhandlingarna ensidigt vid dessa förhandlingar. Var god se SLF hemsida: ”SKR har ensidigt lämnat förhandlingarna i kristider”. SKR har låtit meddela att de föreslår digitala besök om 500 kr i ersättning från och med 8 juni. Dock måste Region Stockholm godkänna det hela först.
  • Taxeläkare kan vid patientbrist i den egna verksamheten arbeta inom offentlig vård med specialavtal, men då inte samtidig arbeta i egna firman, se vårdgivarguiden. Efter COVID-krisen kan man återgå till sin etablering.
  • Vårdval har fått höjd ersättning för telefonsamtal som ersätter läkarbesök , samt ges möjlighet till arbete inom offentlig vård, se vårdguiden.
  • S-SPLFs styrelse arbetar m heltidsfrågan inom taxan och driver även frågan om att vid sjukdom kunna gå ner i arbetstid och ha vikarie.
  • MOMS: Frågan högaktuell. Vi rekommenderar att man ser över sin bolagskonstruktion och anlitar expertis på området, man bör se över flödena i kommanditbolag, tex.
  • Vårdval (LOV) och Taxan ( LOL) : Styrelsen i S-SPLF arbetar kontinuerligt m att etablera möten och påverka politiker för att driva våra frågor.

Fler nyheter


Nyhetsbrev Mars 2024

Januari och februari har varit stabilt kalla och ogästvänliga, snö i vissa delar och iskallt regn samt hård blåst på andra ställen, men ändå är temperaturer på västkusten och i Skåne som vid en meteorologisk vår. Så rent statistiskt så …
Nyhetsbrev


Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare