Hoppa till innehåll
Nyheter
Ytterligare fråga från Riksdagsledamot – denna gång till Finansministern

Ytterligare fråga från Riksdagsledamot – denna gång till Finansministern

Nu har ytterligare en Riksdagsledamot reagerat på frågan om Vårdmomsen, och kräver nu svar av Finansminister Magdalena Andersson(S) på vad hon planerar att göra för att neutralisera de ojämlika villkoren.

Nyhet
Övriga nyheter

Sedan den 1/7 är konsulttjänster inom vården enligt beslut från Skatteverket momsbelagt. Landsting kompenseras av staten för kostnader som privata vårdgivare måste ta ur egen ficka. Nu reagerar ännu en Riksdagsledamot på den orättvisa konkurrensfördel som landstingsdrivna vårdgivare nu har fått gentemot privat drivna vårdgivare. Riksdagsledamoten John Weinerhall(M) ställer därför nu en skriftlig fråga till Finansminister Magdalena Andersson(S):

Avser ministern att agera i enlighet med riksdagens tillkännagivande samt januariavtalet, som fastställer att konkurrensneutralitet ska råda mellan offentliga och privata vårdgivare, och skyndsamt agera för att mildra konsekvenserna av den nya vårdmomsen och i så fall när avser finansministern att agera?

SPLF ser mycket positivt på att frågan lyfts och ser fram emot att se vilka förslag Finansministern föreslår. Läs hela frågan här.


Fler nyheter


Nyhetsbrev Mars 2024

Januari och februari har varit stabilt kalla och ogästvänliga, snö i vissa delar och iskallt regn samt hård blåst på andra ställen, men ändå är temperaturer på västkusten och i Skåne som vid en meteorologisk vår. Så rent statistiskt så …
Nyhetsbrev


Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Ytterligare fråga från Riksdagsledamot – denna gång till Finansministern